Ziua Regelui Mihai, la Ateneul Român și la TVR

regele-mihai

Astăzi, luni 25 octombrie 2010, Familia Regală a sărbătorit public ziua de naștere a Majestății Sale Regelui, care a împlinit 89 de ani. La ora 18, la Ateneul Român, Principesa Moștenitoare și cu mine am reprezentat Familia la gala organizată de Fundația Principesa Margareta a României.

Evenimentul a fost transmis în direct de TVR Cultural, între ora 18 și ora 19.

În seara zilei de luni, TVR1 transmite la ora 22 un film despre pasiunea de o viață a Regelui Mihai, automobilul.

Tot pe 25 octombrie, Armata României își sărbătorește ziua. Regele Mihai este singurul mareșal în viață al Armatei și comandant suprem în vremurile celui de-al doilea război mondial.

regele-mihai1

Pentru a treia oară consecutiv, în ziua de 25 octombrie a avut loc la Ateneul Român o gală a Fundației Principesa Margareta a României. Evenimentul de caritate a avut ca scop adunarea de fonduri pentru proiectele fundației, aflată în al douăzecilea an al existenței ei.

După recitalul maestrului Dan Grigore și concertul Orchestrei Române de Tineret dirijată de maestrul Cristian Mandeal, a fost rândul marii soprane Nelly Miricioiu să evolueze sub bagheta maestrului Horia Andreescu.

Galele au loc în fiecare an în ziua de naștere a Regelui, ca un simbol al protecției regale acordate de Majestatea Sa fundației Principesei Moștenitoare. Este, de asemenea, un simbol al preocupării Regelui Mihai față de cei mai neajutorați, al generozității, al modestiei, al iubirii.

În seara de 25 octombrie 2010 am avut parte de un moment de grație. Am ascultat-o pe Nelly Miricioiu pentru prima oară la Geneva, cu ani în urmă, într-o producție strălucită a Operei Covent Garden cu Tosca de Puccini, în regia lui Franco Zefirelli. Apoi, dna Miricioiu a răspuns invitației mele de a lua parte la dineul oficial oferit de Principele de Wales la Highgrove, în Anglia, cu ocazia aniversării de 80 de ani ai Regelui Mihai, în 2001. Nelly a mai concertat o dată pentru Fundație la Geneva, apoi la Jubileul Principesei Moștenitoare, apoi la București…

Mereu altruistă, mereu surprinzătoare, mereu strălucind în repertoriul ei vast și valoros. Spectacolul a fost transmis în direct de TVR Cultural.  A fost un gest frumos al televiziunii naționale. Iar spectatorii de la Ateneu au fost punctuali.

Fondurile strânse din vânzarea de bilete și din sponsorizări vor sprijini proiectul “Tinere Talente” al fundației, prin care tineri artiști ce întâmpină dificultăți financiare primesc burse de studiu și sunt promovați de către Fundație.

Afis rev

CONCERT EXTRAORDINAR NELLY MIRICIOIU

155 comentarii

 1. Revista Cultura despre Gala de la Ateneu
 2. Velicu Angela

  Maestate.Cu ocazia celor 90 ani,va doresc Multa Sanatate,Viata lunga,multa putere ca sa infruntati toate nemerniciile celor care nu va suporta.Mi-am dorit din toata inima ca dupa 89 sa reveniti in Tara Dvs.sa ne ajutati sa scapam de tot chinul pe cale l-am indurat.Dumnezeu va iubeste cum va iubim si noi Sper din toate inima sa am ocazia sa va felicit si la implinirea celor 100 Ani.VA DORESC DIN TOATA INIMA UN CALDUROS LA MULTI ANI ALATURI DE CEI DRAGI.Familia Velicu din Bucurersti

 3. Bozsitz Voichita

  Majestate, va dorim un sincer La Multi Ani si multa sanatate! Avem un deosebit respect pt tot ce-ati facut pt romani si Romania!

 4. pop vasile alexiu

  LA MLTII ANII M S REGELUI MIHAI DE ROMANIA SANATATE M S SI UNTREGIII FAMILII TREBUIE SA VA SPUN CA TOTII PARINTII NOSTRII SI STRABUNICII NOSTRI AU SIMPATIZAT CASA REGALA SI PE M S REGELE MIHAI AL ROMANIEI PENTRU TOT CE A FACUT PENTRU TARASI PENTRU CE FACE SI ACUM .

 5. Dan Lucia

  La multi ani Majestate!

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 27500692
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate