Flavia Bălescu-Coposu, In Memoriam

Familia Regală a aflat cu profundă tristețe vestea trecerii la Domnul a doamnei Flavia Bălescu, sora omului de stat Corneliu Coposu.

În anul 1995, Regina Ana și Custodele Coroanei Margareta au fost alături de Rodica și Flavia Coposu, la funeraliile fratelui lor.

Împreună cu sora ei, Rodica, în anul 1996, Flavia Bălescu a pus bazele Fundației Corneliu Coposu, care duce mai departe principiile și valorile în care marele om politic a crezut întreaga sa viață.

Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au fost legați profund de surorile Coposu și au admirat întotdeauna efortul lor de a readuce în memoria societății românești remarcabila moștenire spirituală, politică și morală a fratelui lor.

Susținătoare a principiilor și valorilor Coroanei Române, Flavia Bălescu-Coposu a primit în anul 2009 din partea Regelui Mihai I, odată cu sora sa Rodica, Crucea Casei Regale a României.

În anul 2014, Familia Regală, alături de Flavia și Rodica Coposu, a comemorat centenarul nașterii lui Corneliu Coposu, la Palatul Elisabeta.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

Fotografii de Daniel Angelescu ©Casa Majestății Sale Custodele Coroanei

4 comentarii

 1. Popescu Purcel Carmen says:

  Pios omagiu doamnei Flavia Balescu- Coposu,parte a unei importante familii ,cu rol insemnat in istoria Romaniei!
  Dumnezeu sa o odihneasca!

 2. […] La Capela Cimitirului Bellu, Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Radu au participat la o rugăciune rostită la catafalcul Flaviei Bălescu-Coposu. […]

 3. […] La Capela Cimitirului Bellu, Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Radu au participat la o rugăciune rostită la catafalcul Flaviei Bălescu-Coposu. […]

 4. Diana Lucia Zotescu says:

  Pioase ganduri la aflarea trecerii in vesnicie a doamnei Flavia Balescu-Coposu, sora izbitor de asemenatoare la trasaturi cu marele om politic Corneliu Coposu. De fa[t. ambele surori ale acestguia au ramas in urma savarsirii sale din viata in 1995 pentru a ne ostoi dorul de Senior. Doamna Flavia a plecat cu zambetul sau senin si blajin sa isi intalneasca fratele in ceruri. Rugati-l, Doamna, sa ne vegheze de acolo, din imparatia ingerilor, si sa ii inspire pe cei ce ne conduc destinele, indrumandu-i pe cararea dreapta a adevarului si a iubirii de tara si neam.

  Drum bun spre lumea celor drepti, blandca doamna. Dumnezeu sa va lumineze vesnic cararea vietii vesnice !

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 36951755
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate