Fiicele Principesei Ileana la Palatul Elisabeta

Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au primit la Palatul Elisabeta vizita fiicelor Principesei Ileana, Altețele Lor Imperiale și Regale Arhiducesele Maria-Magdalena și Elisabeta ale Austriei. Arhiducesa Maria-Magdalena a venit la Palatul Elisabeta împreună cu soțul ei, Baronul Hanns-Ulrich von Holzhausen.

Principesa Ileana, fiica Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria, a avut șase copii: Ștefan, Maria-Ileana, Alexandra, Dominic, Maria-Magdalena și Elisabeta. Pribegia Principesei Ileana și a Arhiducelui Anton, soțul ei, a început în anul 1948. Principesa a devenit spre sfârșitul vieții Maica Alexandra, după ce s-a călugărit într-o mânăstire ortodoxă din Statele Unite ale Americii. Principesa a vizitat România pentru ultima dată în anul 1990.

Cu ocazia vizitei, musafirii au plantat un copac în grădina Palatului Elisabeta, în Memorialul Copacilor, alături de cei plantați de Principele de Wales, de Principii Moștenitori de Liechtenstein, de Principesa Rym a Iordaniei, de Prima Doamnă a Senegalului, de Principesele Elena, Irina și Maria ale României și de Principele Nicolae al Greciei.

În seara de 27 mai, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au oferit un dineu în onoarea Familiei Imperiale a Austriei, la care au participat membri ai Corpului Diplomatic, reprezentanți ai Academiei Române, ai mediului de afaceri și ai presei.

23 comentarii

 1. Dubei Timotei

  ASR Principesa Ileana a Romaniei a avut 6 copii cu sotul ei, ASIR Arhiducele Anton de Habsburg-Toscana: ASIR Arhiducele Stefan (1932-1999), ASIR Arhiducesa Maria-Ileana (1933-1959),ASIR Arhiducesa Alexandra (n. 1935), ASIR Arhiducele Dominic (n. 1937), ASIR Arhiducesa Maria-Madeleine ( n. 1939), ASIR Ardiducesa Elisabeth (n. 1942).
  ASIR Arhiducesa Maria-Madeleine s-a casatorit in 1959 cu Baronul Hans von Holzhausen (n. 1929), cuplul avand descendenta.
  ASIR Arhiducesa Elisabeth s-a casatorit in 1964 cu Prof. Dr. Frederic Sandhofer, cuplul avand descendenta.

 2. Dubei Timotei

  ASR Principesa Ileana a Romaniei a avut 6 copii cu sotul ei, ASIR Arhiducele Anton de Habsburg-Toscana: ASIR Arhiducele Stefan (1932-1999), ASIR Arhiducesa Maria-Ileana (1933-1959),ASIR Arhiducesa Alexandra (n. 1935), ASIR Arhiducele Dominic (n. 1937), ASIR Arhiducesa Maria-Madeleine( n. 1939), ASIR Ardiducesa Elisabeth (n. 1942).

  ASIR Arhiducesa Maria-Madeleine s-a casatorit in 1959 cu Baronul Hans von Holzhausen (n. 1929), cuplul avand descendenta.

  ASIR Arhiducesa Elisabeth s-a casatorit in 1964 cu Prof. Dr. Frederic Sandhofer, cuplul avand dewscendenta.

  Arhiducele Stefan si Arhiducele Dominic au ambii descendenta nondinastica datorita unor casatorii morganatice.

  Arhiducesa Maria-Ileana (Milona) a murit intr-un tragic accident impreuna cu sotul ei, contele Iaroslav Kottulinsky, in 1957.

  Arhiducesa Alexandra s-a casatorit in 1962 cu Printul Eugen Eberhard de Wurttemberg ( n. 1930) dar casatoria s-a incheiat printr-un divort, Arhiducesa recasatorindu-se in 1973 cu Baronul Victor von Bailou (n. 1931).

  ASIR Maria Magdalena de Austria are ca descententa pe: Johannes Friedrich Anton von Holzhausen (n.1960); Georg Ferdinand von Holzhausen (n.1962); Alexandra Maria von Holzhausen (n.1963)

  ASIR Elisabeta de Austria are ca descententa pe: Anton Dominic Sandhofer (n.1966); Margareta Elisabeth Sandhofer (n.1968); Andrea Alexandra Sandhofer (n.1969); Elisabeth Victoria Madgalena Sandhofer (n.1971)

  Nepotii si nepoatele Principesei ILeana nu fac parte din Marea Casa Ducala de Toscana.

  Arhiducele Stefan (primul nascut, si mort in 1998) s-a casatorit morganatic cu Mary Jerrine Soper (nascuta in 1931 in Boston, Suffolk County, Massachusetts, fiind fiica lui Charles B. Soper si a sotiei sale Agnes McNeil), la date de 26 August 1954 la St. Elizabeth’s Church in Milton, Norfolk County, Massachusetts, United States; avand ca prim-nascut pe Christopher Habsburg-Lothringen (n.1957)

 3. Don Coriolan Ciprian Muresan

  ASR Principesa Ileana a Romaniei a avut 6 copii cu sotul ei, ASIR Arhiducele Anton de Habsburg-Toscana: ASIR Arhiducele Stefan (1932-1998), ASIR Arhiducesa Maria-Ileana (1933-1959),ASIR Arhiducesa Alexandra (n. 1935), ASIR Arhiducele Dominic (n. 1937), ASIR Arhiducesa Maria-Madeleine( n. 1939), ASIR Ardiducesa Elisabeth (n. 1942).
  ASIR Arhiducesa Maria-Madeleine s-a casatorit in 1959 cu Baronul Hans von Holzhausen (n. 1929), cuplul avand descendenta.
  ASIR Arhiducesa Elisabeth s-a casatorit in 1964 cu Prof. Dr. Frederic Sandhofer, cuplul avand descendenta.
  Arhiducele Stefan si Arhiducele Dominic au ambii descendenta nondinastica datorita unor casatorii morganatice.
  Arhiducesa Maria-Ileana (Milona) a murit intr-un tragic accident impreuna cu sotul ei, contele Iaroslav Kottulinsky, in 1957
  Arhiducesa Alexandra s-a casatorit in 1962 cu Printul Eugen Eberhard de Wurttemberg ( n. 1930) dar casatoria s-a incheiat printr-un divort, Arhiducesa recasatorindu-se in 1973 cu Baronul Victor von Bailou (n. 1931).

 4. Panaitescu Ecaterina Luciana

  Ma bucur ca am avut posibilitatea sa va revad. Va doresc multa sanatate si tot ce va doriti si dumneavoastra.Si eu sunt monarhista.

 5. MIA

  O IMENSĂ PLĂCERE SĂ VEZI OAMENI DEOSEBITI ,ELEGANTI ,SIMPLI O ALTĂ LUME PE CARE NOI PUTIN O PUTEM ÎNTELEGE DAR O RESPECTĂM
  MULTĂ SĂNĂTATE TUTUROR DE LA BUNUL DUMNEZEU

 6. Cerasela Platz ( Esmyana Martisor )

  Sfintenia Familiei este vesnica, frumos si induiosator atunci cand, alaturi de cei dragi, iubirea ocroteste, ne invata sa pretuim fiecare clipa de bucurie si tihna.
  Troy creste atat de zburdalnic…un sufletel cu blanita care daruie candoare, dragalasenie, curaj, ajutor si prietenie infinita.
  Dumnezeu ne imbratiseaza, ne pastreaza recunoscatori si iertatori, impreunandu-ne la vatra eterna – Familia.

 7. Pingback: Cele mai mici fiice ale Principesei Ileana, la Bucuresti « anomismi

 8. Prin vizita in Romania a Arhiduceselor Maria si Elisabeta a Austriei,sufletul Principesei Ileana se reintoarce pe plaiurile natale alaturi de tara in care isi are obarsia si pe care a preamarit-o in exilul greu ca Maica Stareta intr-o manastire pe care a ctitorit-o in Statele Unite ale Americii.Principesa Ileana din frageda copilarie a fost trup si suflet atasata de biserica,extrem de religioasa si apropiata de cei saraci,ajutandu-i cu multa darnicie si dragoste de Dumnezeu si semeni.Ea insasi a fost incercata de Dumnezeu,pierzandu-si sotul si una dintre fiice,nu a incetat niciodata sa-l iubeasca si sa-L Preamareasca devenind fiica duhovniceasca,mireasa Mantuitorului Iisus Hristos.

 9. M-am bucurat foarte mult cänd am väzut pozele acestea si am citit articolul acesta. Dupä cum stiu legätura intre reginei Maria a Romäniei si fiicei sale Ileana era foarte frumoasä si indrägitä.
  Fiind elev al liceului J. Honterus din Brasov/Kronstadt am vizitat o datä Castelul Bran/Törzburg avänd liceul o cabanä mare la Bran. Nu mai stiu, dacä mai existä cabana aceastä mare si frumoasä. Vizita aceea a Castelului Bran a fost foarte important pentru mine personal. Fiind atunci acolo o mäicutä simpaticä ca ghid, ne povestea foarte multe lucruri importante istorice. Cänd ajunseseräm la un locas mic in Castelul Bran, ne aräta unde a ascuns Principesa Ileana a Romäniei, inima reginei Maria a Romäniei, pentru sä nu o gäseascä securitatea. Ne soptea foarte multe lucruri importante. Atunci am aflat de frumoasa principesä Ileana a Romäniei. Fiind atät de interesant, pentru mine ca copil, m-iam retinut foarte bine intimplarea acesta. Este chiar cum s-ar fi äntämplat acum. Cänd am fost a doua oarä am fost si la capelä si atunci era acolo inima reginei Maria a Romäniei.
  Dupä cum stiu se aflä inima reginei Maria a Romäniei la Muzeul national de istorie la Bucuresti.
  Am o rugäminte mare majestate principele Radu si la M.S. Margarete a Romäniei. S-ar putea gäsi un locas frumos, religios, unde s-ar putea ingropa inima reginei Maria a Romäniei, pentru a odihni in veci, pentru poporul romän, dar si pentru mine de origine säseascä transilvänean. Povestea acestei inimi este foarte tristä. Inima s-ar putea inmormänta in biserica Casei regale a Romäniei la Curtea de Arges, in capela alterioarä, care se face acuma, pentru a inhuma pe M.S. Regele Carol ii. a Romäniei.
  Mä scuzati cä v-am scris intimplarea aceasta deosebitä, dar pentru mine foarte importantä. Sper cä se va gäsi un locas frumos, ca de exemplu Castelul Bran-Törzburg, Biserica Curtea de Arges, Biserica anglicanä din Bucuresti, care se aflä intre blocuriile Bucurestului, Castelul Elisabeta din Bucuresti, Castelul Pelisor de la Sinaia. Imi cer deja acum scuze dinainte, pentru cä am scris, despre situatia aceasta istoricä, dar si personalä si privatä. Este un vis al meu, dar care incä nu este indeplinit si resolvat.
  Cu mare stimä si respect,
  Dietmar Melzer

 10. Aurel V. Zgheran

  Cât de profund exclama în urmă cu aproape un veac, Principesa Ileana că România este o ţară “în care succesul nu are succes…!”. Niciodată îmsă această reflecţie nu a avut o mai categorică reprezentare în actual, ca acum!

 11. Pingback: Romania, il popolo vuole la monarchia - Pagina 3

 12. Doina Uricariu

  Mulțumim ASR Princepelui Radu pentru această postare și sunt fericită că datorită Casei Regale a României pot veni pe pământ românesc urmașii Principesei Ileana. ASR Principesa Margareta este o demnă și strălucită urmașă a reginelor Rromâniei. Dee Dumnezeu să devină cât mai curând Regina României.

 13. Ene St. Mihai

  Ma bucur sincer de aceasta frumoasa si emotionanta revedere.

 14. Pingback: Curtea Veche Publishing

 15. Diana Lucia Zotescu

  Alteta Voastra,

  Am fost foarte tulburata sa vad fotografiile celor doua iubite fiice ale ASR Principesei Ileana, ALIR Arhiducesele Maria si Elisabeta ale Austriei. Am avut deosebita onoare si fericire de a ma intalni, in 1990, cu ASR Principesa Ileana la Catedrala Patriarhala din Bucuresti, unde mi-a acordat (in foisorul bisericii) o scurta (dar pentru mine nesperat de lunga) intrevedere de vreo 10 minute. Cu acea ocazie I-am transmis Altetei Sale salutul fierbinte de dragoste si bun venit din partea Partidului Liberal Monarhist (la a carui infiintare contribuisem, fiind la acea data prim-vicepresedinte). Tot atunci I-am prezentat ASR o persoana care ii era foarte draga, dar pe care nu ar mai fi recunoscut-o, dupa atatia ani, si anume pe cea care fusese doica catorva dintre copiii Sai, si de care cu mare durere se despartise atunci cand a fost silita sa paraseasca Romania. A fost o intalnire foarte emotionanta, cu lacrimi dar si cu o imensa bucurie si de duioase aduceri aminte de ambele parti. In ce ma priveste, am fost deosebit de miscata de dragostea si loialitatea nestirbita a fostei doici, dar si de caldura deosebita cu care a fost tratata de ASR Principesa Ileana. Spre marea mea uimire, cu acea ocazie am aflat ca Alteta Sa isi amintea, de asemenea,
  de matusa mea, Maria Dumitrescu – sotia Generalului Dumitrescu – care facuse parte din suita MSR Regina Maria. Cuvintele Sale frumoase ar fi fost un balsam pentru matusa mea, care din pacate s-a stins in mare saracie in 1968.

  Doresc ALIR Arhiduceselor Maria si Elisabeta, si celorlalti descendenti ai Familiei Regale a Romaniei, cat mai dese reveniri in Romania, tara Lor de origine, si asigurarea ca dragostea noastra, a celor ce iubim, pretuim, veneram si suntem alaturi de Familia Regala, se duce si spre celelalte vlastare regala, pe care ii invaluim cu aceleasi senetimente calde.

  Cu duioase aduceri aminte,
  Diana Lucia Zotescu

 16. Un memorial al copacilor. Este ceva maret . Nu stiam ca exista asa ceva. Dar uite ca exista si este minunat.

 17. Pingback: Curtea Veche Publishing » Vizită regală

 18. martin

  Asta este România pe care mi-o doresc! va multumim!

 19. Marchis viorel

  Sunt deosebit de emotionat, citind cartea,,Principesa si Monahie, precum siTraiesc din Nou. Citesc si recitesc cu lacrimi siroind pe obraji, pagini si capitole din aceste doua carti la gandul cine a fost PRINCIPESA ILEANA, cate au facut pentru ROMANIA , Bunicii si PARINTII dansei, dar mai ales Domnita ILEANA pentru Romani, mai ales pentru militarii raniti, refugiati, saraci ,orfani, in timpulcelui de al 2/ razboi mondial si cum a fost ,,tratata,, in cele din urma de,,tovarasii comunisti,,care si acum dupa 27 de ani de la asa zisa ,,revolutie,,din Decembrie 89 se afla inca la putere,.Dumzeu sa o odihneasca in Pace pe Monahia ALEXANDRA.

 20. Sunt impresionat.Pina la decesul Regelui Mihai n-am stiut nimic despre Monarhia Romaniei.In scolile pe care le-am urmat am fost indopat cu istoria PCUS si istoria PCR.Abia acum vad si eu ca adevarata istorie a rominilor este cea infaptuita de domnitorii si regii rominilor.Daca Regele Mihai ar fi reluat tronul in 1990 am fi trait si noi mai bine.Dumnezeu sa-l ierte.A fost un mare patriot si un mare romin.

 21. Totul la superlativ pentru MS Margareta Custodele Coroanei si Principele Radu ce tin legatura cu familia Principesei Ileana,ce a fost o mare iubitoare a Romaniei si neamului romanesc!A luat cand a plecat in exil o punga cu pamant roamanesc !!!Traiasca Majestatea Sa Margareta Custodele Coroane Romaniei!!

 22. Stefan Hlescu

  Exceptionale fotografii de arhiva!

 23. Pingback: Arhiducesa Elisabeta a Austriei, In Memoriam | Familia Regală a României / Royal Family of Romania

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 25101869
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate