Festivalul Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova 2020

Luni, 1 iunie 2020, începe ediția a VIII-a a festivalului, care, în mod excepțional, se va desfășura exclusiv online. Festivalul va dura până pe 30 iunie.

Încă de la prima ediție, desfășurată în capitala României în anul 2013, festivalul și competiția internațională s-au aflat sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei române.

Festivalul-concurs de producţii radiofonice din întreaga lume Grand Prix Nova consolidează cu fiecare nouă ediție statutul Radio România de reper pentru profesioniştii radio aflaţi într-o permanentă explorare a mijloacelor specifice.

Festivalul susține și recompensează inovația în spectacolul sonor și își păstrează structura cu trei secțiuni competitive, consacrate la edițiile anterioare: teatru radiofonic, spectacol sonor binaural şi teatru radiofonic scurt.

În perioada 1-24 iunie, producțiile selecționate se vor afla pe site-urile www.eteatru.ro și www.grandprixnova.ro la dispoziția participanților, a juriului și a tuturor iubitorilor de teatru radiofonic.

În zilele de 25-28 iunie, vor avea loc dezbateri prin video-conferință cu participanții și juriul, separat pentru fiecare categorie în parte.

În 29 iunie, juriul va decide câștigătorii, iar ultima zi a festivalului, 30 iunie 2020, este dedicată anunțării online a palamaresului.

Festivalul Internațional de Teatru Radiofonic, patronaj regal

Festivalul Internaţional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova 2018

Seara Palatului Elisabeta dedicată Festivalului Internațional Grand Prix Nova 2017

Festivalul Internaţional de Teatru Radiofonic „Grand Prix Nova”, a patra ediție la București

Festivalul internațional de teatru radiofonic Grand Prix Nova, a treia ediție la București

Festivalul Internațional de Teatru Radiofonic Grand Prix Nova 2014

1 comentariu

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Mult succes acestei cea de a VIII-a editii a Festivalului International de Teatru Radiofonic, Festival aflat inca de la prima sa editie din 2013 sub Inaltul Patronaj Regal al Majestatii Sale Margareta, Custodele Coroanei Romane.

    In absenta vectorului vizual in transmiterea emotiilor, teatrul radiofonic a gasit alte modalitati , specifice doar acestui gen de teatru, de a recrea atmosfera actiunii, solicitand la maximum toate resursele interpretative ale actorilor, astfel ca auditorii au emotii artistice identice cu cei dintr-o sala de teatru.

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 30317505
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate