Federația Română de Tir cu Arcul

DSC_2644

Începând de ieri, luni 20 iunie 2011, Federația Română de Tir cu Arcul funcționează sub Înalt Patronaj regal. Organizația sportivă românească este afiliată Federației Internaționale de Tir cu Arcul.

La Palatul Elisabeta, Principesa Moștenitoare și cu mine am primit reprezentanții federației, ziariști sportivi, personalități din administrațiile sportive naționale și locale. A fost prezent președintele Federației Române de Tir cu Arcul, dl Aurelian Bacinschi și președintele Comitetului Român Olimpic, dl. Octavian Murariu.

În luna iulie, arcașii români vor participa la Campionatul mondial de Tir cu Arcul, de la Torino. Principesa și cu mine sperăm ca Înaltul Patronaj să le aducă noroc și inspirație, iar campionatul mondial să le ofere ocazia unor medalii de înalt prestigiu.

Tirul cu arcul este un sport de mare tradiție în România, în prezent insuficient sprijinit public și insuficient cunoscut de tineri. Sperăm ca echitația și tirul cu arcul să devină, în rândul tinerilor români, sporturi populare, îndrăgite și practicate cu înaltă îndemânare.

DSC_2663

DSC_2665

DSC_2667

Panorama1

DSC_2694

DSC_2710

DSC_2728

DSC_2743

DSC_2750

DSC_2779

DSC_2811

DSC_2817

DSC_2849

DSC_2911

DSC_2921

DSC_2931

DSC_2941

6 comentarii

 1. Cristina-Adriana Popescu says:

  Foarte frumos,incepem sa respiram, v-am urmarit si la stiri la tvr cultural astazi cu inregistrarea despre intalnirea cu Federatia Romana de Tir cu Arcul de aseara si m-am bucurat tare mult,
  este un pas spre normalitate sa avem ceva de bun gust intrat in casele noastre prin intermediul mass media.
  Tinem pumnii tuturor sportivilor!

 2. Comentarii pe Facebook says:

  #
  Mihai Cotul Felicitari!Multumesc pentru eleganta si pentru initiativele frumoase:)
  #
  Madalina Grunberg Elegant, recreativ si frumos. Momente incantatoare.
  #
  Cornelia Curtean Felicitari!
  #
  Marin Caracaleanu Frumoase.
  #
  Stefanescu Romeo Nicolae Un eveniment deosebit. Felicitări

 3. ... . says:

  .
  Centru Regalitatii Romane trebuie sa se mute la Cotroceni.

 4. Cadar Mihaela says:

  Alteta voastra regala Principesa Margareta,
  Alteta voastra regala Principe Radu,

  Ma numesc Cadar Mihaela si sunt mama lui Cadar Silviu-Gabriel, domiciliata in Bacau.
  Fiul meu este inscris la Federatia Romana de Tir cu Arcul, activeaza si se antreneaza la Clubul sportiv SAGA Bacau cu domnul Marius Vlad.
  In perioada 13-15 ian 2012 la Campionatul national indoor J2, J3, C, a obtinut locul III cu medalia de bronz, la categoria si locul I pe .
  Constienta de faptul ca sportul de performanta presupune sacrificii personale atat fizice cat si financiare am mers inainte si nu ne pare rau, din contra ne bucura rezultatele.
  Acum avem o problema in rezolvarea careia va rugam sa ne ajutati, daca se poate:
  Deoarece antrenorul nu este platit de SCM Bacau, din motive nestiute inca, mi-a solicitat o taxa lunara pentru ca fiul meu sa continue acest sport, iar eu nu am acesti bani.
  Eu neavand nici o cunostinta in acest sens, va intreb pe dumneavoastra si am incredere ca ma veti lamuri corect, daca este posibil ca un copil sa isi investeasca din timpul sau pentru performanta si sa i se ceara si bani pentru asta, in conditiile in care la inscriere mi s-a spus ca din contra, daca va avea rezultate va fi el cel raplatit.
  Pe de o parte inca sunt socata de discutia pe care am avut-o cu antrenorul din Bacau, pe aceasta tema, iar pe de alta, il inteleg si pe el ca nu poate trai fara sa fie platit.
  Din toata povestea aceasta, cel care plange si sufera este copilul meu, el neavand nici o vina, decat aceea ca a avut curajul si ambitia sa se inscrie si sa aiba si aceste rezultate, iar acum sunt nevoita sa il retrag.
  Sunt profund dezamagita si nu avem incredere in autoritatile de la Bucuresti ca ne vor rezolva problema, de aceea am apelat pe aceasta cale la dumneavoastra, in calitate de patroni ai acestui sport inteligent si nobil.
  Va asigur de respectul si consideratia mea,
  Mihaela Cadar

 5. […] Română de Tir cu Arcul se află sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu, din anul […]

 6. […] Română de Tir cu Arcul se află sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu, din anul […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50407063
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate