Expoziția Victor Brauner la Galeria DADA

Alteța Sa Regală Principele Radu a luat parte la vernisajul expoziției dedicată operei grafice a pictorului Victor Brauner, proeminent artist european, reprezentant al curentului artistic și literar suprarealist. Evenimentul a avut loc în seara de vineri, 12 aprilie 2019, la Galeria DADA, din Strada Toamnei nr. 10, în București.

Galeria va avea deschiderea oficială sâmbătă, 13 aprilie 2019. Expoziția Victor Brauner este primul eveniment găzduit de galerie.

Expoziția prezintă peste 300 de lucrări ale lui Victor Brauner, de la desene, gravuri și litografii originale și, unele, inedite, până la întreaga colecție de cărți ilustrate și o bogată colecție de reviste de avangardă la care acesta a colaborat.

Raritățile expoziției sunt revista 75HP, care i-a aparținut lui Sașa Pană, și Mandolina pictată de Victor pentru Harry Brauner în 1922, prezentată până în prezent o singură dată publicului, în 1993, în Franța.

La vernisajul expoziției a luat parte un numeros public, iar gazdele serii au fost Cristinel Popa, Michael Ilk și Margaréte Montagne.

Galeria DADA

2 comentarii

  1. Liliana Sora says:

    ”Arta are cel mai mare buchet de mesaje Divine, dăruite celor aleşi , care iubesc oamenii, frumosul şi armonia lumii.”
    Toată admiraţia , aprecierea şi preţuirea pentru creatorii şi iubitorii de frumos , cărora arta le oferă ” … un anume spatiu de respirat pentru spirit ” şi pentru care cultura, ca sumă a tuturor formelor de artă, ” este purtătoare de cuvânt a civilizaţiei.”
    Cinste, onoare şi respect pentru Familia Regală care , întotdeauna aproape de oameni , susţine şi promovează cultura , care te înnobilează cu tot ceea ce este bun şi frumos în viaţă !

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 43036111
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate