Expoziția Europeană de Porumbei Voiajori

Sâmbătă, 30 ianuarie 2016, Alteța Sa Regală Principesa Maria a României a luat parte, la Centrul Expozițional Romexpo, la festivitatea de premiere a Expoziției Europene de Porumbei Voiajori.

Principesa Maria a înmânat diplomele de onoare ale Expoziției, Trofeul „Carol I” (pentru crescătorul anului), Trofeul „Ferdinand I” (pentru porumbelul anului) și Trofeul „Mihai I” (pentru maestrul columbofil).

De asemenea, vineri, 29 ianuarie 2016, participanții Expoziției au trecut pragul Palatului Elisabeta pentru a vizita saloanele reședinței regale (Salonul Mihai I, Galeria de artă, Salonul Carol I, Biroul Majestății Sale Regelui și Salonul Alb).

Ediția a cincea a Expoziției Europene de Porumbei Voiajori și Campionatul European Columbofil, organizate de Federația Națională a Crescătorilor de Porumbei din România, au avut loc la București, la Centrul Expozițional Romexpo, în zilele de 28-31 ianuarie 2016. Au participat reprezentanți din doisprezece țări europene, membri ai Federației Columbofile Internaționale, precum și membri ai Federațiilor naționale columbofile din China, Japonia și Taiwan.

Au fost expuşi aproximativ 550 de porumbei sport şi standard, campioni ai Europei la categoriile prevăzute de normele olimpice recunoscute la nivelul Federatiei Columbofile Internaționale, precum și porumbei cu rezultate excepționale obținute în Campionatul Olimpic și în Campionatul Național Columbofil.

În același timp, Federația Națională a Crescătorilor de Porumbei a organizat Expoziția Națională Columbofilă, manifestare expozițională în cadrul căreia au fost evidențiate și premiate rezultatele obținute de columbofilii români la Campionatul Național Columbofil.

Federația Națională a Crescătorilor de Porumbei din România se află sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României.

 

Gala Campionilor – Romexpo – 30 ianuarie 2016

Vizita la Palatul Elisabeta – 29 ianuarie 2016

Fotografii realizate de Daniel Angelescu 

2 comentarii

 1. Liliana Sora says:

  „ Dacă nu ai nici o relație cu viețuitoarele de pe acest pământ, s-ar putea să pierzi orice relație ai și cu umanitatea ” spunea Krishnamurti
  Adevărat, pentru că dragostea față de animale, de păsări, de natură… inspiră noblețe.
  „Un singur stâlp a dăruit Dumnezeu creațiunii sale: iubirea.”- Carmen Sylva , pentru că fără iubirea și dragostea față de natură și animale, omul nu poate să simtă din plin, ceea ce numim, cu cel mai minunat dintre cuvinte – VIAȚA.
  Respect, admirație și prețuire pentru Familia Regală !

 2. Cristian Sandu says:

  Toata admiratia pentru eleganta si modestia cu care ASR P rincipesa Maria reprezinta Casa Regala in angajamentele publice!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51797695
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate