Eveniment caritabil al Fundației Copii în Dificultate

În cursul săptămânii trecute, Alteța Sa Regală Principesa Maria a participat la o recepție oferită de Excelența Sa domnul Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii la București, dedicată Fundației Copii în Dificultate cu ocazia inaugurării Casei Maria în orașul Popești-Leordeni.

La eveniment au luat parte oaspeți din Marea Britanie și Germania, reprezentanți ai autorităților locale, susținători și parteneri ai Fundației Copii în Dificultate.

Casa Maria este o locuință de tip familial care asigură un mediu de viață sigur și confortabil celor 12 copii cu dizabilități îngrijiți aici.

Casa Maria va funcționa într-un imobil modern, cu spații adecvate, menite să ofere un ambient familial: dormitoare, bucătarie cu spațiu pentru servirea mesei, cameră de zi pentru activități de joc, relaxare, petrecere a timpului liber, cameră de terapie, grupuri sanitare, o terasă generoasă.

Children in Distress a fost înființată pentru a îngriji copiii orfani cu HIV/SIDA.

În prezent, organizația de caritate gestionează centre pentru copii bolnavi, majoritatea fiind abandonați.

Children in Distress desfășoară și un program afterschool și de weekend pentru copiii aflați în situații de risc din Curtea de Argeș. Fundația oferă burse elevilor de gimnaziu din județul Argeș care dau dovadă de excelență academică și ale căror familii nu au fonduri pentru articole precum laptopuri, rechizite și îmbrăcăminte.

Din 1990, Children in Distress a îngrijit peste 300 de copii în centrele sale și aproximativ 20.000 de copii și adulți tineri prin diferitele sale programe.

Fundația Children in Distress a primit Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Maria în anul 2021.

Fotografii realizate de Daniel Angelescu

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50406832
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate