Ecaterina Teodoroiu, o sută de ani de la trecerea în eternitate

Marţi, 22 august 2017, în municipiul Târgu Jiu, a avut loc comemorarea eroinei sublocotenent Ecaterina Teodoroiu, la un secol de la trecerea ei la cele veșnice, în timpul bătăliilor Primului Război Mondial.

Evenimentele comemorative au fost organizate de Consiulul Judeţean Gorj şi Primăria Municipiului Târgu Jiu.

În cursul după-amiezii, s-a desfăşurat, la Mausoleul „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu, o ceremonie cu caracter militar şi religios.

În cadrul ceremoniei de la Mausoleu a fost depusă o coroană din partea Familiei Regale a României.

Casa Majestăţii Sale Regelui a fost reprezentată la eveniment de domnul director Ion Tucă.

Au luat parte reprezentanți ai autorităților centrale și locale, ai instituţiilor statului, ai Bisericii și Armatei, ai Asociaţiei Cadrelor Militare Femei în Rezervă şi Retragere „Ecaterina Teodoroiu”, precum şi urmaşi ai eroinei Ecaterina Teodoroiu.

Evenimentul a fost urmat de o procesiune „In Memoriam” pe Axa „Constantin Brâncuși” (Masa Tăcerii – Biserica Sfinții Apostoli „Petru și Pavel” – Coloana Infinitului).

Ceremoniile de la Târgu Jiu s-au încheiat în Parcul Coloanei fără Sfârșit unde a avut loc proiecția filmului documentar „Cătălina Teodoroiu- Eroina poporului român”, precum şi a filmului artistic „Ecaterina Teodoroiu”.

De asemenea, cu această ocazie, Consiliul Județean Gorj a realizat medalii omagiale cu efigia: „Ecaterina  Teodoroiu. 100 de ani de la trecerea în eternitate. 1917 – 2017”.

2 comentarii

  1. […] Ecaterina Teodoroiu a fost comemorată marți, 22 august 2017, la un secol de la trecerea ei la cele veșnice, în municipiul Târgu Jiu, informează site-ul romaniaregala.ro. […]

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 40853796
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate