Consortul Suveranei britanice, 99 de ani

WINDSOR, ENGLAND – MAY 18: Prince Philip, Duke of Edinburgh attends the wedding of Lady Gabriella Windsor and Mr Thomas Kingston at St George’s Chapel on May 18, 2019 in Windsor, England. (Photo by Mark Cuthbert/UK Press via Getty Images)

 

Principele Philip, Duce de Edinburgh, împlinește astăzi vârsta de 99 de ani. Alteța Sa Regală s-a retras din viața publică în anul 2017.

Ducele de Edinburgh s-a născut în același an cu Regele Mihai I, 1921, în ziua de 10 iunie. Regele Mihai și Principele Philip au copilărit împreună, petrecând multe zile la București, în reședința de pe Șoseaua Kiseleff, la Mamaia, precum și la Villa Sparta a Reginei Elena de lângă Florența.

Ducele de Edinburgh este nașul de botez al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei.

Principele Philip a avut o neobișnuit de bogată activitate publică în cei 73 de ani de când a devenit membru al Familiei Regale britanice, la căsătoria cu Principesa Elisabeta (20 noiembrie 1947). Ziarul The Telegraph a publicat o serie de cifre legate de activitatea oficială a consortului Suveranei britanice în ultimele șapte decenii: 22,191 angajamente publice singur, 637 de vizite externe în 143 de țări, 5,493 de discursuri, 785 de organizații cu patronajul său regal și 14 cărți scrise.

Ducele de Edinburgh este asemănat cu precedentul Principe Consort al Regatului Unit, Albert, soțul Reginei Victoria. Principele Philip a contribuit la modernizarea și consolidarea Coroanei britanice și a dovedit un atașament și un devotament neștirbite față de Suverană și față de Familia Regală. El a fost, în această lungă perioadă din istoria contemporană a Marii Britanii, un sprijin constant pentru Regina Elisabeta a II-a și pentru întreaga sa familie.

Ducele de Edinburgh a vizitat România la începutul anilor 1990. La aniversarea de 90 de ani a Alteței Sale Regale Principelui Philip, Custodele Coroanei, Margareta și Principele Radu au luat parte la sărbătoarea oferită de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a la Castelul Windsor, în ziua de 10 iunie 2011.

Custodele Coroanei și Principele Radu au trimis o scrisoare Ducelui de Edinburgh, cu ocazia zilei de naștere.

Philip Eade, biograful oficial, despre Ducele de Edinburgh

Regele Mihai și Principele Philip la Mamaia, la mijlocul anilor 1920

4 comentarii

 1. Herzliche Glückwünsche, Majestät, Prinz Phillip von Edinburgh
  zum 90. Geburtstag umringt mit viel Gesundheit, Sonnenschein, Glück und Zufriedenheit
  von ganzem Herzen….Liebe Grüße aus Süddeutschland

 2. Entschuldigung, Majestät Sie sind ja 99. Jahre jung geworden….

  Ich wünsche Ihnen viel GESUNDHEIT!!!!!!

 3. Viorica Mwais

  Printului Philip, Duce de Edinburgh
  – simbol mondial al rabdarii masculine –
  mare admiratie si un meritoriu:
  La multi ani!
  .
  https://www.netflix.com/watch/80025757?trackId=200257859

 4. Monika Theiss

  Happy Birthday your Majesty Duke of Edinburgh!
  Gesundheit, Glück, Zufriedenheit und noch viele Jahre neben ihrer Majestät the Queen of England Elizabeth II.

  NIHIL SINE DEO

  Wunderbares Foto hoch zu Ross mit König Michael I

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 29251548
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate