Maria, uimitoarea regină a Carpaților

Televiziunea France 3 a difuzat luni, 24 ianuarie 2022, un film documentar realizat de jurnalistul Stéphane Bern dedicat Reginei Maria a României, în cadrul seriei de emisiuni „Secrets d’Histoire”. 

Documentarul intitulat „Marie de Roumanie – l’étonnante reine des Carpates” cuprinde un interviu oferit televiziunii franceze de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei. 

Documentarul poate fi vizionat pe YouTube Secrets d’Histoire.

4 comentarii

 1. Eren says:

  este foarte dificil sa putem vizualiza online acea emisiune dupa ora 23 (ora Romaniei). Eu sunt subscriber la pagina de youtube a emisiunii Secrets d’Histoire, insa ei nu publica pe acel canal de youtube toate emisiunile care le difuzeaza la tv, ar fi enorm daca ar publica si aceast documentar pe canalul lor de youtube, dar poate ca intre timp cei de la TVR vor prelua acest documentar ca sa putem sa-l vizualizam si noi la o ora convenabila, sau poate reusiti sa-l uploadati aceasta emisiune pe canalul de youtube al Familiei Regale.

 2. Popescu Purcel Carmen says:

  Am vizionat filmul ,fiind postat in partea de dus a acestei pagini a Jurnalului si am retrait sentimentul de mandrie fata de Regina Maria,uimitoarea regina a Carpatilor si fata de intreaga dinastie Regala a Romaniei,de ieri si de azi.

 3. Mariana Calinescu says:

  Am urmărit cu aceeași plăcere și interes acest film documentar. A fost o regina care a iubit Romania, a iubit poporul său și asemenea a fost iubita de români.
  A fost regina noastră iubita care a știut să ” pună Romania pe harta lumii”. Ii mulțumim!

 4. Maria a Romäniei a fost Regina a Romäniei intregite. Transilvania devenea tärim romänesc si nu altfel. Ea a fost regina noastră iubitä, care a știut să ” pună Romania pe harta lumii”. Ii mulțumim!
  In film se aratä castelul Bran, care era un cadou sasiilor transilväneni din Tara Bärsei-Burzenland si se numea Schloß TÖRZBURG am Dietrichstein, pe germanä.
  Acest castel a preluat principesa Ileana de Habsburg-Toskana si de aceea a preluat castelul casa Regalä de Habsburg-Toscana.
  MULTUMESC, pentru acest film documentar si frumos.
  Sincere felicitäri de bine si sänätate din Germania….. cu drag….

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 40149169
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate