La Geneva, a 32-a Conferință Internațională a Crucii Roșii și Semilunei Roșii

©Cour Grand-Ducale de Luxembourg

 

Desfășurată sub egida “Puterea Umanității”, a treizeci și doua conferință internațională a Crucii Roșii și Semilunei Roșii a reunit reprezentanți din 190 de state ale lumii, de luni, 7 decembrie, până joi, 10 decembrie 2015.

Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a condus delegația Societății Naționale de Cruce Roșie a țării noastre. Din partea României au mai fost prezenți la conferință ES dl Andrei Vieriță, ambasadorul României pe lângă Oficiul Națiunilor Unite de la Geneva, și reprezentanți ai Ministerului român al Afacerilor Externe.

În zilele de 7 și 8 decembrie, Principesa Moștenitoare s-a întâlnit cu președinți și membri ai delegațiilor Olandei, Ungariei, Bulgariei, Suediei, Poloniei, Principatului Liechtenstein, Luxemburgului și Republicii Moldova. Alteța Sa Regală s-a întâlnit, de asemenea, cu conducerea internațională a organizației.

Legătura dintre Crucea Roșie și Familiile Regale este una istorică. Astfel, multe dintre țările lumii au în fruntea societății naționale de Cruce Roșie sau Semilună Roșie personalități regale. Principesa Moștenitoare s-a întâlnit, la conferința de la Geneva, cu ASR Marea Ducesă Maria Tereza, care reprezenta Luxemburgul, ASR Principesa Margareta a Olandei, care activează în Crucea Roșie a țării sale de cincizeci de ani, și ASR Principesa Moștenitoare Sophie, președinta Crucii Roșii din Liechtenstein.

Miercuri, 9 decembrie 2015, Principesa Moștenitoare Margareta a luat cuvântul în cadrul conferinței miercuri, 9 decembrie 2015.

Principesa Moștenitoare și Principele Radu s-au întâlnit, în seara zilei de 9 decembrie, la recepția oferită de autoritățile guvernamentale elvețiene, cu dl François Longchamp, președintele Consiliului de Stat al Republicii și Cantonului Geneva.

Tot miercuri, 9 decembrie, Alteța Sa Regală și delegația Crucii Roșii române au luat parte la simpozionul de Drept Umanitar Internațional intitulat “Voluntary Reporting on national compliance with International Humanitarian Law”, organizat de Misiunea Permanentă a României, Misiunea Permanentă a Poloniei și de Comitetul Internațional al Crucii Roșii de la Geneva. Au condus lucrările ambasadorul României, ES dl Adrian Vieriță, și ambasadorul Poloniei, ES dl Piotr Stachanczyk.

În ultima zi a lucrărilor, joi, 10 decembrie, Principesa Moștenitoare a luat parte la sesiunea de alegeri a Comisiei Permanente Internaționale, la prezentarea raportului referitor la conferință și la adoptarea rezoluțiilor ei.

În finalul zilei, Alteța Sa Regală a avut întâlniri bilaterale cu delegațiile Societăților Naționale de Cruce Roșie din Germania, Italia și Danemarca.

 

 

 

5 comentarii

 1. ionela stanescu

  Continua,cu responsobilitate si inalta simtire,activitateaREGINEI MARIA!Felicitari!

 2. Cristian Sandu

  Poate romanii vor realiza ce va insemna ca ASR Principesa Mostenitoare Margareta sa reprezinte statul la ce l mai inalt nivel!Cei care deja au intrles acest lucru sa trimita urgent, pe adresa de e-mail a Instututiei Prezidentiale procetatean@presidency.ro mesajul “REFERENDUM PENTRU MONARHIE”.

 3. Liliana Sora

  Atunci când, trăind în această lume, urmează acel adevăr simplu, că numai bunătatea, dăruirea, iubirea, deschiderea sunt cele mai bune și mai accesibile căi de a te apropia de oameni , iar „… înțelepciunea este respectul pentru viață, oameni și renumele neamului ”, putem spune , din nou, că ASR Principesa Margareta este OMUL potrivit în locul potrivit. Prezența remarcabilă a ASR Principesei Margareta aduce României un plus de imagine, făcând din țara noastră , o Românie credibilă , o Românie a respectului și a normalității .Trăiască Regele ! Trăiască Familia și Casa Regală a României !

 4. Va felicit pentru tot ce ati facut, faceti si veti face. Bunătatea, dăruirea, iubirea, deschiderea sunt cele mai bune și mai accesibile căi de a te apropia de oameni , iar „… înțelepciunea este respectul pentru viață, oameni și renumele neamului ”, putem spune , din nou, că ASR Principesa Margareta este OMUL potrivit în locul potrivit.

 5. Ioan Ionescu

  M.S.Regele Mihai I, A.S.R.Principesa mostenitoare Margareta, intreaga Familie Regala, si- au daruit intotdeauna cu generozitate si dragoste de patrie si popor energia, stiinta , priceperea pentru propasirea Romaniei.Sa nu uitam ca A.S.R. Principesa Margareta a mai activat in cadrul ONU,la Organizatia pentru Alimentatie si Agricultura (FAO); Familia Regala a militat activ si intens pe linga guvernele si Casele Regale ale statelor europene deja membre, pentru admiterea Romaniei in NATO si integrarea ei in EU.Acum, A.S.R.Principesa mostenitoare Margareta, aleasa in fruntea Crucii Rosii din tara noastra,continuind traditia Casei Regale Romane de a sprijini si incuraja activitatea aceastei Institutii, dovedeste pricepere, daruire,compasiune pentru cei neajutorati, dar si demnitate si diplomatie in discutiile si negocierile cu sefi ai altor delegatii internationale prezenti la aceasta reuniune .Inca o atestare in plus despre modul in care in Familia Regala stie sa isi creasca vlastarele in spiritul daruirii neconditionate , fara limite, cu credinta, in orice domeniu, pentru Romania.TRAIASCA DINASTIA ROMANA !

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 29276343
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate