Delegație marocană la Palatul Elisabeta

Vineri, 6 iulie 2018, în numele Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, Alteța Sa Regală Principele Radu a primit la Palatul Elisabeta vizita unei delegații de femei din Regatul Marocului. Delegația cuprinde personalități din societatea civilă și din instituțiile statului marocan, care se află pentru prima oară în țara noastră.

Musafirele au vizitat grădina Palatului Elisabeta, galeria de artă contemporană și colecția de artă populară, principalele saloane, Biroul Majestății Sale și Sala Regilor. În partea a doua a vizitei, Principele Radu a oferit un ceai membrelor delegației.

Primul membru al Familiei Regale române care a vizitat Marocul a fost Regina Maria, care a mers în această țară la începutul secolului al XX-lea, însoțită de doi dintre copiii săi. Ulterior, Regina Ana a staționat în Maroc, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, alături de camarazii săi din Armata Franceză.

În zilele noastre, Familia Regală a vizitat Marocul de trei ori, în anii 2005, 2014 și 2018.

Principele Radu a vizitat Marocul în acest an, în compania unui mare număr de rectori ai universităților din România.

Familiile Regale română și marocană s-au întâlnit în mai multe rânduri la Rabat, precum și la Paris, Madrid și Abu Dhabi.

Anul viitor, Familia Regală va vizita Regatul Marocului, pentru a contribui la intensificarea legăturilor economice dintre țările noastre.

Fotografii de Daniel Angelescu

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 48411399
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate