Dejun oficial la Castelul Peleș în onoarea Academiei Române

Marți, 5 aprilie 2016, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la înființarea Academiei Române, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei a oferit, în Sala de Muzică a Castelului Peleș, un dejun oficial în onoarea membrilor Academiei Române și invitaților lor din străinătate.

În debutul dejunului, Custodele Coroanei și domnul academician Ionel Valentin Vlad, președintele Academiei Române, au adresat un cuvânt cu prilejul momentului aniversar.

Au luat parte înalți reprezentanți ai Academiilor din Statele Unite ale Americii, Rusia, Franța, Belgia, Austria, Norvegia, Estonia, Lituania, Slovenia, Slovacia, Armenia, Muntenegru, Macedonia, Belarus și Republica Moldova.

Înainte de dejunul oficial, distinșii invitați au vizitat Castelul Peleș și Domeniul Regal Sinaia.

Fotografii realizate de Daniel Angelescu 

 

4 comentarii

 1. Cristian Sandu says:

  Inca un semnal pozitiv pe care Casa Regala il transmite societatii!

 2. Diana Lucia Zotescu says:

  Castelul Peles cu tot ceea ce contine el – saloanele de receptii, sufrageria, biblioteca, salonul de muzica, teatrul din incinta – este locatia perfecta si fireasca a tuturor ceremoniilor de nivel maxim ce poarta semnatura Casei Regale. Pelesul, construit la dorinta si cu banii personali ai Regelui Carol I – care l-a lasat apoi mostenire Regelui Ferdinand, care l-a lasat la randul Sau mostenire Regelui Mihai I, care cu siguranta il va lasa mostenire viitoarei noastre Regine Margareta – este pe buna dreptate simbolul si inima regalitatii din Romania.

  Ma bucura nespus orice activitate regala ce are loc in incinta castelului, pentru ca inseamna pentru mine – si cu siguranta pentru cei mai multi dintre romani – o recastigare de fapt a firescului de drept. Academicienii nostri merita din plin o astfel de onoare.

  Diana Lucia Zotescu

 3. nicu says:

  de ce Casa Regala nu ia masuri urgente de conservare a castelului Peles si Pelisor. Elementele din lemn se degradeaza accentuat. Este o prioritate pt. acste obiective patrimoniale !

 4. stancu ileana says:

  ALTETEA Voastra , PRINCIPESA MARGARETA , Sa ne traiti / CASEI REGALE ,un deosebit mesaj de atasament si pretuire : ,,tinerete fara batranete si viata fara de moarte ,, ca in povestile cu printi si printese , regi si regine . MONARHIA se intoarce , vine . ileana lelia stancu

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 49636311
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate