Decorări regale la Castelul Peleș, 24 octombrie 2016

Cu ocazia zilei de naștere a Majestății Sale Regelui Mihai I, la Castelul Peleș au avut loc, în Holul de Onoare, două ceremonii de decorare a unor personalități române și străine.

Custodele Coroanei Române, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, a conferit în numele Regelui Mihai I patru diferite ordine și decorații regale: Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate, Medalia Custodele Coroanei Române, Crucea Casei Regale a României, Decorația Regală Nihil Sine Deo și Ordinul Coroana României. Au luat parte la eveniment Altețele Lor Regale Principele Radu și Principesa Maria.

Ceremoniile decorărilor regale au loc de două ori pe an, cu ocazia zilei de naștere a Majestății Sale Regelui și cu ocazia zilei de naștere a Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta.

În prima ceremonie au fost decorați cu Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate părintele paroh ortodox de la Săvârșin, Călin Mădăluță, și Maica Pahomia, de la Mitropolia Ortodoxă Română din Europa Occidentală, aflată actualmente în Elveția, la reședința Majestății Sale Regelui.

Medalia Custodele Coroanei Române a fost conferită domnișoara Liana Greavu, doamnei Gabriela Iordache, domnului Sorin Marinescu, doamnei Viorica Chiru și doamnei Ioana Petrea.

În a doua ceremonie, Ordinul Coroana României în grad de Cavaler a fost conferit profesorului universitar Florin Stănică, prorector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, și domnului John Florescu.

Crucea Casei Regale a României a fost conferită Excelenței Sale domnului Diego Brasioli, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Italiene, și Excelenței Sale domnului Hans Lauk, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Federale Germania la București.

Decorația Regală Nihil Sine Deo a fost conferită marilor compozitori contemporani Vladimir Cosma și Sabin Păutza.

Au primit Ordinul Coroana României în grad de Comandor Sir George Iacobescu, la împlinirea vârstei de 70 de ani, și dr. Anneli Ute Gabanyi, membru al Consiliului Regal.

În absență, a fost conferit Ordinul Coroana României în grad de Comandor marii soprane române Virginia Zeani.

Decorari regale la Castelul Peles, 24 octombrie 2016, Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta, foto Daniel Angelescu _ANG7727 _ANG7733 _ANG7743 _ANG7780

_ANG7841_ANG7837  _ANG7847 _ANG7854 _ANG7863 _ANG7870 _ANG7879 _ANG7888 _ANG7895

Fotografii de Daniel Angelescu

10 comentarii

 1. Petru says:

  Altetele voastre Regale,
  Cu acazia implinirii respectabilei varste de 95 de ani adresez ,Majestatii sale Regele Mihai I, cu multa stima sincere urari de la multi ani, sanatate si fericire! Majestatea sa, prin grelele incercari prin care a trecut pe parcursul vietii, a ramas un exemplu pentru noi ,generatiile tinere.
  La multi ani!!!!
  Petru

 2. Nicoleta says:

  Altetele Voastre Regale,
  Unui patriot adevarat, unui model de loialitate si devotament, Majestatii Sale Regelui Mihai I ce putem sa-i dorim, decat la multi ani, sanatate si zile linistite!!! Nu pot, sa nu spun, ca nu ma incearca un sentiment de profunda tristete, ca noi ca neam, am ratat tineretea acestui MARE OM , timp in care tara noastra, Romania ar ffi putut sa fi condusa cu totul diferit ….Cu stima!Nicoleta

 3. Cristian Sandu says:

  Casa Regală dovedește încă o dată că prețuiește valori umane precum competenta si loialitatea. La multi ani Regelui!

 4. […] more pictures of this event please click here.  For more news, pictures and discussion about the Royal Family of Romania, please click […]

 5. Liliana Sora says:

  ” Cel ce a avut o copilărie luminoasă şi fericită şi-a adunat comoara nesecată în care se găseşte mângâierea şi în cele mai durerose clipe ale vieţii .”
  O viaţă în imagini, în spatele fiecăreia e mai mult decât o poveste şi o stare de spirit ; este adevăr, este istoria unui OM, este istoria unui popor.
  Gratitudine şi respect, stimă şi consideraţie, admiraţie şi preţuire pentru MS Regele Mihai şi întreaga Familie Regală, pentru care demnitatea, nobleţea, moralitatea, altruismul, credinţa, onestitatea… , le înnobilează sufletul şi viaţa !
  La mulţi ani, Majestate ! Dumnezeu să Vă binecuvânteze cu sănătate şi putere ! Trăiască Regele !

 6. LA MULTI ANI,MAJESTATE!!Sunteti un exemplu demn de urmat pt oricare roman!!Viata Majestatilor Voastre,avand alaturi pe Regina Ana,a fost foarte plina,cu de toate!!Faptul ca v-ati completat atat de armonios cu Regina Ana,a fost un noroc dat de divinitate!Daca romanii nu ar fi fost atat de naivi si in acelasi timp obedienti MAJESTATE VOASTRA ar fi fost pe locul cuvenit in Romania din 1990!!Cu mare regret pt multi dintre noi cei care cu adevarat gandesc nu numai pt binele personal ,ci si pt Natiune si Tara!Felicitari pt ASR Custodele Coroanei Principesa Margareta si Principele Radu pt tot ce fac pt Romania si Natiunea Romana!!SANATATE SI PUTERE,MAJESTATE!!!

 7. Ovidiu Bejan says:

  La Multi Ani ,Majestate!
  Un exemplu demn de urmat pentru toti Romanii!
  Va respectam,va admiram si va dorim multa sanatate!

 8. Iovanescu constanța says:

  LA MULTI ANI MAJESTATE! SANATATE SI PUTERE ÎNTREGI FAMILII REGALE

 9. Malvina Gospodinova, Bulgaria says:

  LA MULTI ANI, MAJESTATE! MULTA SANATATE SI PUTERE!

 10. […] Una dintre maicile ortodoxe care îi ţin companie Regelui Mihai, Maica Pahomia, de la Mitropolia Ortodoxă Română din Europa Occidentală, a fost decorată în 24 octombrie 2016 cu Medalia Regele Mihai I pentru Loialitate. […]

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 35786061
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate