Daruri pentru săvârșineni, de Crăciun

IMG_0384

În fiecare an, Familia Regală oferă săvârșinenilor un număr de 450 de pachete cu daruri de Crăciun, în special alimente de bază și dulciuri. Majestatea Sa Regele dorește să facă, astfel, o bucurie copiilor, bătrânilor, oamenilor bolnavi și celor care trăiesc sub limita sărăciei.

La magazinul “Plus” din Deva, Regele a mers ieri, duminică 20 decembrie, dimineață, pentru a mulțumi celor care au contribuit la realizarea acestor pachete. Lanțul de magazine “Plus”, cu sediul la București, și banca ING au fost companiile care au sprijinit Casa Regală în anul 2009, pentru acest demers.

pachete 011

pachete 023

pachete 029

pachete 046

pachete 050

În cursul după-amiezii, Regele și Principesa Moștenitoare au plecat cu mașina prin comună și satele limitrofe, pentru a împărți darurile săvârșinenilor mai în vârstă sau în imposibilitatea de a se deplasa la Castel. Restul darurilor vor fi oferite în zilele următoare, la Castel, pe măsură ce copiii sau tinerii vor veni să colinde.

După cum veți vedea, unele dintre locuințe arată jalnic. Este trist să constați că este posibil, după 20 de ani de democrație, să mai fie astfel de locuri în România. Nu este însă cazul să ne grăbim să criticăm administrația publică. În cazul Săvârșinului, în ultimii opt ani primăria a făcut multe lucruri bune. Comunitatea are și ea responsabilitățile ei. Sunt mulți oameni vrednici aici, în comună. De altfel, localitatea are o tradiție meșteșugărească și comercială dintre cele mai solide. Dar există și multă indiferență, comoditate și iresponsabilitate.

Nu vorbesc, desigur, de cazurile speciale. Există oameni foarte săraci, unii bolnavi și bătrâni, există familii în care lipsește unul din părinți, există mame cu mulți copii, și așa mai departe. Toate aceste cazuri trebuiesc privite cu grijă și răbdare, cu generozitate. Dar există și cazuri de oameni care refuză să muncească sau privesc cu dispreț comunitatea.

Sper ca elita localității, administrația publică, profesorii, micii întreprinzători, preotul și toți cei care au un rol modelator în comunitate să reușească să schimbe lucrurile la nivelul mentalităților. Efortul lor de până acum este lăudabil, dar nu este din păcate suficient.

pachete 058

pachete 061

pachete 004

pachete 069

pachete 065

pachete 078

pachete 084

pachete 070

pachete 085

pachete 088

pachete 089

pachete 095

pachete 097

pachete 119

pachete 116

pachete 115

IMG_0427.JPG

IMG_3013.JPG

10 comentarii

 1. Exemplul pe care Familia Ragala il reprezinta ar trbui replicat de catre toti acei Romani care s-au realizat material in ultimii 20 de ani dar care din pacate nu si-au manifestat si o obligatie civica fata de comunitatea in mijlocul careia traiesc.
  Cu cele mai bune urari MMLL pentru un Craciun Fericit si un An mai Bun!

 2. Ioan-Luca Vlad says:

  Felicitari Familiei Regale!

  Cred ca este un lucru deosebit ca faceti cunoscute aceste detalii de viata a comunitatii locale. Nu cunosc un alt exemplu in Romania, desi in trecut erau mai multe, de familii si persoane atasate de o localitate “a lor.”

  Sper ca acest gest sa dea un exemplu. Solidaritatea sociala se realizeaza prin intermediul statului, prin actiuni caritabile publice si private, dar si prin relatia dintre comunitate si personalitatile morale si economice ale acesteia!

  Si Craciun Fericit tuturor cititorilor blogului!

 3. N.N. says:

  Alteta,

  Pe Realitatea TV am vazut, acum doua nopti, un matetial legat de gestul simbolic al Majestatii Sale. Felictari! Suntem mandri de familia noastra regala!

  Cu profund respect,
  N.N.

 4. Haiduc Bianca says:

  Respect!

 5. Gabriel B says:

  Un gest care înnobilează sufleteşte Familia Regală a României.
  A se vedea în acelaşi sens ce a făcut şi Prince William, al Marii Britanii.
  http://news.yahoo.com/s/ap/eu_britain_prince_william
  Chiar aşa: câţi din cei care au suficienţi bani sunt conştienţi de responsabilitatea şi solidaritatea socială ?
  Sau dacă acestea sună a limbaj de lemn, mai simplu: unde ne este generozitatea ?
  Încă o dată: chapeau bas, Vos Majestees !

 6. In apropierea uneia dintre cele mai mari sarbatori crestinesti,familia regala a Romaniei ofera un bun exemplu de adevarati crestini care se leapada de sine pentru a veni in ajutorul celor saraci si pentru a le oferi o clipa de bucurie.Aceasta dovedesta puritatea sufleteasca deosebita a acestor oameni

 7. venu says:

  Jos palaria !

 8. Craciun Fericit si Sarbatori Albe si Vesele impreuna cu cei Dragi, Altetelor Voastre Regale!
  http://gashpelo.ning.com/video/2644797:Video:1885

  si un omagiu special pentru Majestatea Sa Regele Mihai si Principesa Ana de Bourbon-Parma

  http://gashpelo.ning.com/video/colinde-de-craciun

 9. Ionut Sauca says:

  Jos palaria! Impresionant gestul Majestatii Sale de a da mana cu oamenii simpli, de a imparti pachete celor nevoiasi. Pentru mine, fotografia in care Regele da mana cu o femeie nevoiasa îmi inspira un arc peste timp: Romania veche, asezata, valoroasa s
  da mana cu Romania noua, imbracata in fash, care nu mai are traditii, obosit, bolnava – sa mă scuze femeia din poza! Îşi dau oamenii aceştia seama ce onoare li s-a făcut? Sa dea mana cu Regele?

 10. felicitari pentru toti ceea ce faceti .craciun fericit

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 40216941
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate