“Suflet românesc” dedicat Principesei Moștenitoare Margareta

Aseară, la Teatrul de Comedie, în fața unei săli entuziaste, Dan Puric a dat strălucire spectacolului său “Suflet românesc”, dedicat Principesei Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, cu ocazia zilei de naștere a Alteței Sale Regale.

La spectacol au luat parte Custodele Coroanei, Principele Radu și Principesa Maria, alături de ministrul Educației Naționale, dl Adrian Curaj, precum și de eminenți reprezentanți ai culturii române, pictorul Ștefan Câlția și soprana Nelly Miricioiu. Le-au stat alături reprezentanți de frunte ai societății civile și invitați din străinătate care vor lua parte astăzi, 26 martie, la evenimentele de la Castelul Regal Peleș.

Gazda serii a fost actorul George Mihăiță, directorul Teatrului de Comedie, alături de care au stat mai mulți reprezentanți ai instituției.

Spectacolul a fost urmat de vizitarea unei expoziții de fotografii, precum și de o recepție, în care Custodele Coroanei a primit de ziua sa de naștere un tort de forma Coroanei de Oțel a României.

Familia Regală a fost mișcată de generozitatea și ospitalitatea gazdelor, precum și de căldura, afecțiunea și respectul celor prezenți.

Astăzi, sărbătoarea continuă la Castelul Regal Peleș, unde după-amiază și seara vor fi celebrate a 135-a aniversare a Proclamării Regatului României și ziua de naștere a Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta.

Fotografii de Daniel Angelescu.

 

23 comentarii

 1. Vasile Constantin says:

  un pilon pentru moralitatea si spiritualitatea romanilor

 2. Diaca Alina Annelise says:

  Sunt foarte interesata si as vrea sa stiu daca mai sunt bilete.

  Cu toata consideratia,

 3. Horia Tiganus says:

  Eu am fost la acest spectacol cu Majestatea Sa Regele Mihai … in inima

 4. Vichi Tusca says:

  O MINTE, UN SUFLET NU UN CORP INUTIL.

 5. Cristina Popescu says:

  Felicitari! Foarte frumos!

 6. Liliana Sora says:

  „ Sufletul românesc e un fluid care ne unește.” (Dan Puric)
  Actorul, regizorul și scriitorul Dan Puric este, fără doar și poate, un reprezentant de onoare al culturii românești, un talent inegalabil care, cu stilul său original , prin pantomimă și dans, transmite mesaje pline de profunzime , subtilitate și sensibilitate, sădește în sufletele celor care îl privesc și îl ascultă dorința de a căuta, de a descoperi sensul și frumusețea vieții.
  „În România trebuie refăcut fondul sufletesc. Trebuie să ne refacem, să punem în funcțiune datele noastre românești…Omul frumos nu este vizibil, el nu are imagine, el țâșnește, în aparență, într-un gest mic, iar gestul ăla, pentru tine, este izbăvitor și-ți persistă în suflet toată viața, ca o icoană.” Dan Puric
  “Suflet românesc” – o dedicație binemeritată de ASR Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei, un reper al demnității , al respectului pentru moralitate, pentru simboluri și valori ce sprijină viața, pentru tradiție și oameni în egală măsură.
  Dumnezeu să binecuvânteze și să ocrotească Familia și Casa Regală a României ! Trăiască Regele !

 7. BOG NICO says:

  LA MULTI ANI CU SANATATE ! TRAIASCA ROMANIA REGAT!

 8. Cristian Sandu says:

  Felicitari maestrului Dan Puric pentru aceasta minunata initiaiva! Ca orice adevarat patriot roman, domnia sa militeaza constant pentru revenirea tarii la forma de guvernamint care ne poate duce pe toti romanii la statutul pe care il meritam intre natiunile lumii : monarhia constitutional-parlamentara!

 9. M.Viorica says:

  Felicitari dlui Dan Puric pentru dubla dedicatie!
  .
  “Despre mesajul spectacolului sau, Dan Puric afirma:

  “Dedic acest spectacol poporului roman, frumuseţii lui interioare necorupte, care intr-o zi îl va ajuta sa se refacă. Iubind aceasta frumuseţe va avea puterea ca odată plecat in lume sa-i tămăduiască şi pe alţii.”

 10. stancu ileana says:

  ALTETEI SALE ,PRINCIPESEI MARGARETA , un buchet de flori din suflet alaturi de dorinta de a ne fi REGINA . ,,LA MULTI ANI / ,, cu urari de sanatate si cu speranta ca ne va reuni sub sfanta noastra MONARHIE .

 11. Jitariu Aurel says:

  Regalitatea a fost pentru oamenii inteligenti care au reusit sa uneasca natiunea Romana.

 12. Emilian T.Vandenboer says:

  Bravo Domnule Puric ! Ai facut un cadou senzational STELEI NOASTRE CARE VEGHEAZA ASUPRA NOASTRA , PENTRU BINELE REGATULUI ROMANIEI , Altetei Sale Regale Printesei Mostenitoare Margareta !
  Cu adanc respect fata de Casa Regala de Romania
  Emilian T.Vandenboer

 13. Emilian T.Vandenboer says:

  O stire exceptionala !
  Asa doresc Regatul Romaniei.
  Nimic fara Dumnezeu
  Traiasca Monarhia-Traiasca Romania
  Emilian T.Vandenboer

 14. Manuela E. Gheorghe says:

  La mulți ani cu sănătate de ziua de naștere a Alteței sale Principesa Margareta a României, Custodele Coroanei, alături de soțul său, Alteța sa Principele Radu.
  Petr Balcárek și Manuela E. Gheorghe

 15. M.Viorica says:

  La multi ani, Principesei Margareta a Romaniei!

 16. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  DIN NOU, TOATE URARILE DE BINE, SANATATE SI REUSITE ASR PRINCIPESEI MOSTENITOARE MARGARETA !
  ONOARE OMULUI DE CULTURA DAN PURIC DEVOTAT CAUZEI MONARHIEI !
  TRAIASCA REGELE !

 17. Liliana Sora says:

  La mulți ani , ASR Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei ! Fie ca bunul Dumnezeu să Vă binecuvânteze fiecare clipă cu multă sănătate și putere, iubire, bucurii și cele mai frumoase împliniri, împreună cu întreaga Familie Regală !
  Respectul și considerația, admirația și prețuirea mea ,Vă vor însoți mereu !

 18. Andreea says:

  La multi ani, Altetei Regale, Principesa Moștenitoare Margareta, Custode al Coroanei române, un exemplu de generozitate, înțelegere, implicare și mai ales onoare – un lucru primit de la Rege și cultivat.

 19. Pantea Alexandru-Sorin says:

  Toata admiratia pentru maestrul Dan Puric!

 20. Diana Lucia Zotescu says:

  Ziua de nastere a Altetei Sale Regale Principesei Margareta, Custodele Coroanei, este firesc a fi sarbatorita cu tot entuziasmul pe care o astfel de sarbatoare il presupune. Dan Puric, actorul, mimul, dansatorul, regizorul si scriitorul – toate fatetele personalitatii sale artistice fiind la cel mai inalt nivel – este poate cel mai potrivit om al scenei care sa poata onora din plin aceasta aniversare regala, pentru ca la calitatea maxima a actului sau artistic se adauga si temperatura inalta a sentimentelor sale pentru Casa Regala a Romaniei.

  Urandu-I inca o data, din suflet, Altetei Sale Regale Principesei Margareta multa sanatate, vigoare, impliniri multiple si succese in tot ceea ce intreprinde in virtutea inaltelor Sale calitati prezente si viitoare, imi exprim totodata si satisfactia ca artistii – fie ei din teatru sau muzica – au marcat evenimentul aniversar regal la cea mai inalta expresie artistica.

  Felicitari, domnule Dan Puric !

  prof. Diana Lucia Zotescu

 21. La mulți ani frumoși, fericiți! Nihil sine Deo!

 22. Cristian Badea says:

  Alteta Voastra Regala,

  Va doresc o viata lunga si plina de lucruri frumoase.

  La multi ani!

 23. Roxana Soreanu says:

  La multi, multi ani fericiti, cu sanatate si impliniri, Alteta Voastra!

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 48411005
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate