Custodele Coroanei a primit delegația Parlamentelor României și Poloniei

Delegatia parlamentara comuna Romania Polonia, Principesa Mostenitoare Margareta, Palatul Elisabeta, 17 mai 2017 ©Daniel Angelescu

Miercuri, 17 mai 2017, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, a primit la Palatul Elisabeta o delegație comună a Parlamentului României și Parlamentului Republicii Polonia. A luat parte la eveniment Alteța Sa Regală Principele Radu.

Oamenii politici polonezi și români sunt membri ai Comisiilor de Apărare ale celor două Parlamente. Conclucrarea militară dintre cele două țări se desfășoară pe multiple planuri și este una dintre cele mai complexe pe care România le are în familia țărilor NATO.

Principesa Moștenitoare a evocat legătura istorică dintre cele două națiuni, contribuția Regelui Ferdinand I, a Regelui Carol al II-lea și a Regelui Mihai I, pe parcursul secolului al XX-lea la păstrarea independenței și suveranității celor două țări.

Alteța Sa Regală a răspuns invitației membrilor Camerei Deputaților (Seimul) de a vizita Polonia în viitorul apropiat.

RFR_1515 _ANG8492 _ANG8498 _ANG8503 _ANG8519 _ANG8530 _ANG8544 _ANG8556 _ANG8576 _ANG8584 _ANG8592 _ANG8605

Fotografii de Daniel Angelescu

5 comentarii

 1. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE

  LEGATURA DINTRE ROMANIA SI POLONIA ESTE VECHE SI TOTI SUVERANII ROMANIEI I-AU ACORDAT O IMPORTANTA DEOSEBITA !
  CA URMARE, SI LEGATURA DINTRE FORTELE ARMATE ALE CELOR DOUA TARI TREBUIE SA FIE STRANSA, CONSFIINTIND BUNELE TRADITII !
  OMAGIU ASR PRINCIPESEI MOSTENITOARE MARGARETA, CUSTODELE COROANEI SI ASR PRINCIPELUI RADU PENTRU CONTRIBUTIA LA DUCEREA PE MAI DEPARTE A TRADITIILOR !
  IN PRAGUL SARBATORII DE INALTARE A DOMNULUI, ZIUA EROILOR, OMAGIU, RECUNOSTINTA SI NEUITARE TUTUOR EROILOR STIUTI SI NESTIUTI DIN TOATE RAZBOAIELE SI DE PE TOATE CAMPURILE DE ONOARE !

 2. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor

  Felicitări ! Trăiască Regele ! România Regat ! Nihil Sine Deo !

 3. Diana Lucia Zotescu

  Sper ca autoritatille militare romane (Ministrul Apararii, Statul Major, etc.) sa readuca in contemporaneitate, cel putin cu ocazia Centenarului Marii Uniri din decembrie 2018, toate acele elemente si functii simbolice care impreuna reprezentau expresia legaturii puternice a Casei Regale cu Armata. Unul dintre acestea ar fi reinfiintarea Regimentului 4 Rosiori (poate in regim de Regiment de Protocol sau de Parada), avand-O drept comandant onorific pe Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta, Custodele Coroanei.

 4. Pingback: Centenarul relațiilor diplomatice româno-poloneze, din perspectiva Familiei Regale | Familia Regală a României / Royal Family of Romania

 5. Pingback: Seara Palatului Elisabeta dedicată Poloniei | Familia Regală a României / Royal Family of Romania

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 25881898
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate