Custodele Coroanei a primit delegația Parlamentelor României și Poloniei

Delegatia parlamentara comuna Romania Polonia, Principesa Mostenitoare Margareta, Palatul Elisabeta, 17 mai 2017 ©Daniel Angelescu

Miercuri, 17 mai 2017, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, a primit la Palatul Elisabeta o delegație comună a Parlamentului României și Parlamentului Republicii Polonia. A luat parte la eveniment Alteța Sa Regală Principele Radu.

Oamenii politici polonezi și români sunt membri ai Comisiilor de Apărare ale celor două Parlamente. Conclucrarea militară dintre cele două țări se desfășoară pe multiple planuri și este una dintre cele mai complexe pe care România le are în familia țărilor NATO.

Principesa Moștenitoare a evocat legătura istorică dintre cele două națiuni, contribuția Regelui Ferdinand I, a Regelui Carol al II-lea și a Regelui Mihai I, pe parcursul secolului al XX-lea la păstrarea independenței și suveranității celor două țări.

Alteța Sa Regală a răspuns invitației membrilor Camerei Deputaților (Seimul) de a vizita Polonia în viitorul apropiat.

RFR_1515 _ANG8492 _ANG8498 _ANG8503 _ANG8519 _ANG8530 _ANG8544 _ANG8556 _ANG8576 _ANG8584 _ANG8592 _ANG8605

Fotografii de Daniel Angelescu

6 comentarii

 1. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  LEGATURA DINTRE ROMANIA SI POLONIA ESTE VECHE SI TOTI SUVERANII ROMANIEI I-AU ACORDAT O IMPORTANTA DEOSEBITA !
  CA URMARE, SI LEGATURA DINTRE FORTELE ARMATE ALE CELOR DOUA TARI TREBUIE SA FIE STRANSA, CONSFIINTIND BUNELE TRADITII !
  OMAGIU ASR PRINCIPESEI MOSTENITOARE MARGARETA, CUSTODELE COROANEI SI ASR PRINCIPELUI RADU PENTRU CONTRIBUTIA LA DUCEREA PE MAI DEPARTE A TRADITIILOR !
  IN PRAGUL SARBATORII DE INALTARE A DOMNULUI, ZIUA EROILOR, OMAGIU, RECUNOSTINTA SI NEUITARE TUTUOR EROILOR STIUTI SI NESTIUTI DIN TOATE RAZBOAIELE SI DE PE TOATE CAMPURILE DE ONOARE !

 2. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

  Felicitări ! Trăiască Regele ! România Regat ! Nihil Sine Deo !

 3. Diana Lucia Zotescu says:

  Sper ca autoritatille militare romane (Ministrul Apararii, Statul Major, etc.) sa readuca in contemporaneitate, cel putin cu ocazia Centenarului Marii Uniri din decembrie 2018, toate acele elemente si functii simbolice care impreuna reprezentau expresia legaturii puternice a Casei Regale cu Armata. Unul dintre acestea ar fi reinfiintarea Regimentului 4 Rosiori (poate in regim de Regiment de Protocol sau de Parada), avand-O drept comandant onorific pe Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta, Custodele Coroanei.

 4. […] Miercuri, 17 mai 2017, Custodele Coroanei române a primit la Palatul Elisabeta o delegație comună a Parlamentului României și Parlamentului Republicii Polonia. […]

 5. […] Miercuri, 17 mai 2017, Custodele Coroanei române a primit la Palatul Elisabeta o delegație comună a Parlamentului României și Parlamentului Republicii Polonia. […]

 6. […] București, 17 mai 2017, Custodele Coroanei române a primit la Palatul Elisabeta o delegație comună a Parlamentului României și Parlamentului Republicii Polonia. […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50303010
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate