Custodele Coroanei a întâlnit pe Părintele Patriarh Daniel

Miercuri, 18 octombrie 2017, Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta, Custodele Coroanei, a fost primită, la Reşedinţa Patriarhală, de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Alături de Principesa Moştenitoare Margareta s-a aflat Principele Radu.

Alteţele Lor Regale au discutat, în cadrul întâlnirii din Salonul „Teoctist Patriarhul”, subiecte privind colaborarea dintre Familia Regală și Biserica Ortodoxă Română, în diverse proiecte sociale şi filantropice, în prezent și în viitor.

La finalul întrevederii, Alteţele Lor Regale au oferit Părintelui Patriarh volumul „Povestea Castelului Peleş” scris de Principele Radu, iar Preafericitul Părinte Daniel a dăruit Familiei Regale o icoană cu chipul Sfintei Ana ţinând în braţe pe Maica Domnului copil. Icoana este un dar al Preafericitului Patriarh în memoria Reginei Ana a României.

De asemenea, cu această ocazie, Alteţele Lor Regale au revizitat Salonul Sfinţilor români, Sala Sfântului Sinod, Muzeul Patriarhilor şi s-au recules în Paraclisul istoric Sfântul Gheorghe din cadrul Reşedinţei Patriarhale.

Fotografii realizate de Daniel Angelescu

 

 

 

9 comentarii

 1. Pingback: Moment istoric: „Biserica și Regalitatea s-au regăsit”. Întâlnire dintre Principesa Moştenitoare şi Patriarhul Daniel. | Monarhia Salvează România

 2. Pantea Alexandru Sorin

  Ar fi fost de o reala insemnatate reluarea vechilor cutume ce simbolizau legatura indisolubila dintre Coroana Romaniei si Biserica Ortodoxa Romana. Cum ar fi fost de exemplu daca la Palatul Elisabeta, fie in reprezentarea Majestatii Sale Regelui, fie in viitor, ca Sef al Casei Regale, Principesa Mostenitoare ar fi inmanat carja Patriarhului ca si pe cele ale inaltilor ierarhi ai Bisericii?

  Noi ca popor am inteles sa trecem prin Istorie sub obladuirea a trei institutii: Domnul, Biserica si Armata, niciuna neputand sa nege rostul celorlalte doua si depinzand una de cealalta.

  In Serbia si in Bulgaria, Patriarhii au inteles ca Monarhia este un Dat si ca rostul popoarelor lor este doar la umbra Copacului Regal. Din pacate nu este si cazul nostru Biserica noastra continuand sa persevereze in greseli care nu vor face altceva decat sa o macine incet dar sigur.

 3. Valerian Stan

  O zi istorică pentru Țară.

 4. Diana Lucia Zotescu

  Domnule Sorin Pantea, ati grait cu vorbele si gandurile mele. Prima reactie pe care am avut-o atunci cand am citit textul articolului din jurnal a fost: “In sfarsit !!!” Pentru ca, din cate stiu eu (dar poate nu stiu corect ?!), acesta ar cam fi primul contact oficial al Familiei Regale cu Patriarhul Daniel (cel degraba ‘acuzatoriu’ de tineri arsi la Colectiv asa, din preaplinul ‘pioasei’ Sale inimi de adevarat crestin si cap al bisericii – ne-uita fie-i “crestineasca” atitudine !!). Normal ar fi fost (si, din nou, normalul din viziunea mea, desi poate iar gresesc) ca Inalt Preafericitul sa-si anunte vizita – adica sa ceara a fi primit – la Palatul Elisabeta din prima zi a ungerii Sale drept Cap al Bisericii. Dar nu a facut acest lucru si s-a tinut ‘batos’ in multe alte situatii unde s-ar fi cuvenit sa aiba o alta atitudine fata de Rege si Principesa Mostenitoare. Dar poate ca si aici se aplica principiul crestin: “De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere.” Si atunci, daca insusi Dumnezeu nu cere, de ce sa cerem noi, muritorii de rand ?!

  Dar, in fine, am vazut tot in text ca, la finalul vizitei, AALLRR au “…RE-vizitat Salonul Sfintilor Romani, Sala Sfantului Sinod, Muzeul Patriarhiilor…”, ceea ce ar insemna ca a mai fost – cel putin – o vizita. Poate in timpul Inalt Prea-crestinului Teoctist – care, oricum, a avut o atitudine mult mai decenta fata de Familia Regala, primind-o cu toata bunavointa, in 1990, pe Maica Alexandra (Principesa Ileana) si, in 1993 la Manastirea Plumbuita, atunci cand l-am cunoscut eu prin intermediul fostului Presedinte Emil Constantinescu la serviciul divin si sarbatoarea Aniversarii celor 75 de ani de la unirea Basarabiei si Bucovinei cu Romania, cuvintele si atitudinea Sa fata de Rege si Casa Regala erau foarte cuviincioase.

  Englezul zice insa “water under the bridge’ atunci cand vrea sa spuna ca a uitat vechea disputa. Asa ca de ce sa nu luam faptele asa cum se petrec ele acum si sa speram ca, MACAR ACUM, Patriarhia ‘va construi un pod de lumina si intelegere’ pana la Palatul Elisabeta, unde Altetele Lor au dovedit dintotdeauna o maxima deschidere si disponibilitate de colaborare intre cele doua institutii majore ale tarii.

  Deci VIVAT, CRESCAT, FLOREAT. Si, fireste, Doamne, ajuta ! si Cu Dumnnezeu inainte !

 5. Tivadar Vasile

  Biserica trebuie sa uneasca ideile promonarhiste si sa se leoede definitv de comunisti. Securitatea nu a servit poporul roman ci satanistii atei .

 6. Doamne ajuta!!Patriarhia sa fie alaturi de Familia Regala si Casa Regala a Romaniei pt asezarea Coroanei Regale pe locul cuvenit!Nihil Sine Deo!!

 7. Liliana Sora

  Coroana şi Biserica au fost, sunt şi vor rămâne reale susţinătoare a ideii de dreptate şi adevăr, de credinţă şi speranţă, de continuitate a tradiţiei, sunt protectoare a artei, culturii, educaţiei… , pentru care binele, valoarea şi adevărul sunt condiţii necesare şi esenţiale ale vieţii sociale.
  Nihil Sine Deo !
  Trăiască Regele !

 8. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE

  CRUCEA SI COROANA SUNT SPRIJINUL SI DEFINIREA NATIUNII ROMANE !

 9. Mihaela Doina Mazare

  Toată judecata este a lui Hristos Domnul Nostru!
  Cartea I a Regilor cap.16
  13. Şi a luat Samuel cornul cu mir şi l-a uns în mijlocul fraţilor lui, şi a odihnit Duhul Domnului asupra lui David din ziua aceea şi după aceea. Iar Samuel s-a sculat şi a plecat la Rama.

  sursa: http://www.bibliaortodoxa.ro/cautare.php?text=david&carte=-3

  Doamne Ajută!

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 26135777
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate