Cupa Campionilor 2009 la Karate Tradițional

Am acordat înaltul patronaj Federației Române de Karate Tradițional cu câțiva ani în urmă. De atunci încoace, am urmărit îndeaproape și sprijinit sportivii karatiști și am fost martorul inexplicabilei lipse de interes din partea mass-mediei față de acest nobil sport.

Totodată, am fost martorul excelentei lor pregătiri și al respectului și admirației de care se bucură în Europa și în lume. Mai puțin știut este faptul că sportul numit Karate Tradițional are o mare răspândire în România, fiind pe primele locuri la numărul de sportivi și instructori atestați. Karatele Tradițional funcționează în aproape toate județele, cu cluburi sportive frecventate de toate vârstele.

Este un sport al generozității, al curajului, al respectului și al nobleții sufletești. Ar avea nevoie de acest sport o imensă parte a celor ce activează harnic în viața publică românească.

Duminica trecută a avut loc Cupa Campionilor din anul 2009, un spectacol complet de virtuozitate, concentrare, meșteșug și forță, reunind toate vârstele, toate categoriile și având ca numitor comun calitatea. Au trecut prin fața spectatorilor cei mai buni karatiști tradițional din România, campioni mondiali și europeni, la diverse categorii.

Ca de obiecei, a doua zi televiziunile și ziarele au tăcut. Spre mâhnirea atâtor mii sau zeci de mii de oameni care admiră performanțele acestui sport.

Anul 2010 va aduce o serie de evenimente importante pentru Federația Română de Karate Tradițional și sportivii ei. Campionatul Mondial, Campionatul European, precum și o mare întâlnire internațională găzduită în București vor fi punctele-cheie ale calendarului anului viitor.

Felicit pe toți cei cu merite și performanțe în karatele tradițional, anul acesta, și le doresc lor și familiilor lor, la mulți ani! Transmit, de asemenea, întreaga mea admirație liderului și modelului Federației, sensei Dan Stuparu.

Picture 437

Picture 441

Picture 447

Picture 443

Picture 438

Picture 449

Picture 450

Picture 454

Picture 458

Picture 461

Picture 484

Picture 490

Picture 501

Picture 496

6 comentarii

 1. Clubul Chelsea București says:

  Citiți despre Cupa Campionilor 2009 la Karate Tradițional la adresa electronică

  http://www.chelsea-bucuresti.com/eveniment/2009/12/14/cupa-campionilor-editia-2009/

 2. Elena I. says:

  Sunt onorata sa ma aflu printre cunoscutii dumneavoastra. As dori sa putem schimba ceea ce se intampla de multi ani in Romania si va continua inca 5 ani. Ma refer la intelectuali si oameni de prestigiu care trebuie sa ajunga din nou in linia intai,din nefericire al nostru presedinte promoveaza interlopi,manelisti si analfabeti,prietenii dumnealui.Oare cu ce am gresit sa induram atata umilinta?M am bucurat cand ati hotarat sa candidati la presedentie dar v ati retras,nu cunosc motivele dar regret tare mult,aveam o sansa pentru un viitor mai bun al acestei tari.Cu deosebit respect va doresc sanatate si poate reusim sa aducem personalitatile oraselor intr o sala de concerte ,de teatru,sa capatam si noi artistii ceea ce am avut candva-respect-.
  Elena I.

 3. Daniel Botgros, Resita says:

  Altetelor Lor, Principesa Margareta si Printul Radu
  Va doresc, Altetele Voastre, din tot sufletul, Sarbatori Fericite, tot binele din lume si un nou an in care frumusetea, harul, talentul si loialitatea Dvs. sa straluceasca din plin pe cerul acestei Patrii. Aceleasi lucruri le doresc din toata inima si cu toata speranta si Maiestatilor Lor, Regina Ana si Regele Mihai al Romaniei. Sarbatori Fericite si La Multi Ani

  Daniel Botgros

 4. Livia Stoia says:

  Alteta Voastra Regala,
  Va rog sa primiti urarile mele de sarbatori, alaturi de gandul bun.
  Craciun fericit si luminos intregii Familii Regale!
  Anul Nou sa va aduca sanatate si multe bucurii!
  La multi ani!
  Cu aleasa consideratie,
  Livia Stoia

 5. Într-adevar,karate traditional este un sport de mare virtuozitate,care ar trebui raspandit in scolile din Romania,pentru a dezvolta fizicul tinerilor si al copiilor,in special pentru a invata copiii si adolescentii sa se apere de jafurile care exista pe scara larga in Romania.Frumos gest din partea acestui nobil om de a se ocupa de viitorul karatelor in Romania.

 6. Oana Tinu says:

  din pacate media lipseste cu desavarsire de la multe evenimente speciale care promoveaza valori… si multi care vor sa faca ceva se impiedica de asta care duce si la lipsa sponsorilor

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 40217758
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate