Copilăria Regelui Mihai în imagini

Marţi, 7 iunie 2016, Foaierul Media al Teatrului Naţional din Bucureşti a găzduit, în prezenţa Alteţei Sale Regale Principesa Maria, vernisajul expoziţiei de fotografii „Regele Mihai, o copilărie fericită” realizată de Asociaţia „România Culturală”.

Expoziţia cuprinde imagini inedite din copilăria Regelui Mihai, care provin din trei colecții importante: colecția de familie a cunoscutului fotoreporter interbelic Iosif Berman, arhiva Casei Regale și Biblioteca Academiei Române.

Cu această ocazie, au luat cuvântul domnul Ion Caramitru, directorul Teatrului Naţional din Bucureşti, domnul Radu Boroianu, preşedintele Institutului Cultural Român, istoricul Georgeta Filitti, doamna Beatrice Todireanu, preşedintele Asociaţiei „România Culturală”, precum şi doamna Adina Ştefan, jurnalist.

Expoziția itinerantă este realizată în parteneriat cu: Institutul Cultural Român, Teatrul Național din București, Biblioteca Academiei Române, Muzeul Național Peleș, Muzeul Județean de Istorie din Brașov, Muzeul Țării Făgărașului „Valter Literat”, Complexul Muzeal Național „Moldova” din Iași şi Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” din Târgoviște.

Fotografii realizate de Daniel Angelescu 

2 comentarii

  1. Multumim Casei Regale pentru tote binefacerile!

  2. Pantea Alexandru-Sorin says:

    O amintire a unei copilarii, o amintire a unei epoci frumoase a istoriei Tarii noastre. Dintre toate pozele realizate in timpul copilariei M.S. Regelui primele care imi apar in minte sunt cele realizate la Mamaia in anii Regentei. In acele poze L-am vazut pe Rege dar nu ca pe un Suveran (fie el si minor) ci pur si simplu ca pe un copil langa mama Sa. Singurele poze in care L-am vazut razand din toata inima asa cum toti copiii o fac uitand fie si pentru cateva clipe de acel Destin care intotdeauna L-a obligat ca cel putin in public sa nu-si poata exprima adevaratele sentimente.

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 43832878
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate