Copii români atinși de boala Duchenne la Palatul Elisabeta

Miercuri, 7 septembrie 2022, la Palatul Elisabeta, a avut loc seara dedicată cunoașterii și înțelegerii de către societate a Distrofiei Musculare Duchenne, una dintre maladiile rare care afectează grav viața semenilor noștri, în special a copiilor.

Copii români atinși de această boală au trecut pragul Palatului Elisabeta, alături de părinții lor, de medici și fizioterapeuți, care se ocupă de tratamentul lor. Seara a fost organizată cu sprijinul Asociației DMD Care din România, reprezentată de domnul director Adrian Croitoru.

La finalul vizitei, copiii și părinții lor au ascultat un frumos recital susținut de Liviu Teodorescu și au înălțat baloane roșii spre cer din grădina palatului Palatului Elisabeta.

De Ziua Mondială a conștientizării Duchenne (World Duchenne Awareness Day), asociația românească vizitează diverse instituții publice, înalță spre cer baloane roșii, ca un semn al speranței și al împlinirii dorințelor fiecărui pacient, și seara iluminează în roșu clădiri semnificative ale Bucureștiului.

În aceeași seară, Palatul Elisabeta, Palatul Cotroceni, Palatul Victoria, Palatul Parlamentului, Sky Tower, Turnul de Comunicații al Serviciului de Telecomunicații Speciale și fântânile arteziene din Piața Unirii au fost iluminate în roșu.

Fotografii realizate de Daniel Angelescu

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51348202
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate