Concursul Internațional „Basmele Reginei Maria” la a IX-a ediție

Marți, 15 iulie 2014, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare a înmânat diplomele laureaților Concursului Internațional „Basmele Reginei Maria”, ediția 2014.

Ceremonia a avut loc în Sala Regilor a Palatului Elisabeta și a reunit peste 70 de elevi atât din țară, cât și din străinătate.

Concursul Internațional „Basmele Reginei Maria” se află sub Înaltul Patronaj al Principesei Moştenitoare Margareta şi al Principelui Radu.

Concursul, aflat la cea de-a noua ediție, se desfășoară începând din anul 2006, la inițiativa Palatului Copiilor Craiova și Inspectoratului Școlar Județean Dolj, cu participarea Colegiului Național „Frații Buzeşti” și Colegiului Național „Carol I” din municipiul Craiova.

Concursul se adresează elevilor din palate şi cluburi ale copiilor, precum şi celor cuprinşi în unităţi de învăţământ preuniversitar din România şi din alte ţări.

Ediţia de anul acesta a cuprins trei secţiuni: creaţie literară originală (specia basm), artă plastică (pictură) şi artă digitală (ilustrare de basm).

La cele trei secţiuni, s-au înscris 642 de elevi din 16 judeţe ale României, precum şi din Italia, Marea Britanie, Franţa şi Serbia. Premiile concursului au fost acordate în funcţie de categoriile de vârstă (de la 7 la 19 ani).

Cele mai frumoase basme originale şi creaţii artistice au fost reunite într-o antologie de basme, precum şi într-un album de artă care au fost oferite câştigătorilor.

Știre TVR1

Fotografii realizate de Daniel Angelescu

3 comentarii

 1. Șinc Ileana says:

  Imaginile sunt atât de dragi și de înduioșătoare!
  Cu siguranță, Regina Maria ar fi fost foarte mândră de stănepoata Sa, Principesa noastră!

 2. Diana Lucia Zotescu says:

  O initiativa excelenta care are meritul nu doar de a ne reaminti de talentul de scriitoarre a mult-iubitei noastre Regine Maria, cea care a ridicat la un nivel inalt absolut calitatile Sale de Regina a Romaniei, ci si acela cel putin la fel de important de a stimula simtul de creatie si imaginatia copiilor si adolescentilor in directia crearii frumosului, ceea ce poate cocnduce la descoperirea si formarea de viitoare mari talente literare din tara – si, de ce nu, si din celelelte tari participante la competitie – cu care sa ne mandrim candva.

  Cu siguranta momentul inmanarii diplomelor de catre Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoarre Margareta a lasat amintiri de nesters in memoria fericictilor premiati.
  prof. Diana Lucia Zotescu

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 32676174
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate