Concurs românesc de echitație

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În ziua de joi 19 iulie 2012 a început “Royal Horse Show Jumping”, o competiție de sărituri peste obstacole organizată de Clubul de echitație “Piccadilly” și considerată de inițiatori drept evenimentul hipic al anului.

Competiția durează patru zile, reunind cai și sportivi din cluburi din țară: Arkadia Bucureşti, Clubul de Echitaţie Bucureşti, Clubul de Echitaţie AgroInternaţional, Equestria Bucureşti, Hipocan Corbeanca, CS Top Horse, CS Decebal CS Tracus Transilvania, Magna Equitim Craiova, Felix Topescu Bucureşti, Incitato Cluj, Napoca Sport Horse Cluj, CS Almira Cluj, Piccadilly Bucureşti, Regatul cailor Bucureşti, Romsilva, Steaua Bucureşti, Top Class Bucureşti, Transilvania Sport Horse Cluj.

Clubul are un aspect modern și de plăcut, deși s-a deschis de puțin timp și are încă nevoie să pună la punct detalii arhitecturale și de infrastructură. Inițiativa propietarilor, o tânără familie, este condusă cu viziune, curaj și pasiune pentru cai. Aici sunt organizate lecții de echitație pentru începători, plimbări prin pădurile din âmprejurimi, antrenamente de înalt nivel, condiții pentru cazarea sau refacerea fizică și psihică a cailor. Clubul deține o herghelie de cincizeci de cai și oferă spații de cazare permanentă pentru încă cincizeci de cai.

Am participat cu plăcere la prima zi a concursului, urmărind câteva dintre perechile de sportivi care au concurat joi 19 iulie. Am oferit, împreună cu dna Mariana Moisei, arbitru internațional de călărie, premiile zilei.

Săriturile peste obstacole sunt un sport inițiat în secolul al XVIII-lea, care a purtat inițial numele de “Lepping” și care a avut primele turnee în Franța. În anul 1869 sportul a ajuns la Dublin, în anul 1884 în Anglia, astfel că înainte de încheierea secolului XIX, cele mai importante concursuri de acest gen aveau probe de sărituri pentru femei, nu doar pentru bărbați. în anul 1900, o variantă a probei a fost introdusă la Jocurile Olimpice, iar în anul 1912 a apărut proba folosită în zilele noastre.

http://www.romanialibera.ro/multimedia-video/interviu-video-singurul-arbitru-international-de-calarie-din-romania-comunistii-au-intrerupt-traditia-hipismului-in-romania-271075.html

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Serban Mariana says:

    Imi doresc ca astfel de evenimente sa fie tot mai dese si sa se reinnoade o veche traditie, cea a hipismului romanesc.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51240661
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate