Concertul Regal de la Ateneul Român, de ziua Majestăţii Sale

Miercuri, 25 octombrie 2017, Fundația Principesa Margareta a României a organizat, cu ocazia aniversării zilei de naştere a Majestăţii Sale Regelui Mihai I, a zecea ediție a Concertului Regal de strângere de fonduri.

Concertul a avut loc în prezenţa Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Principele Radu și Principesa Maria. De asemenea, au luat parte membri ai Corpului Diplomatic, printre care s-au numărat Excelenţa Sa Miguel Maury Buendia, Nunţiul Apostolic, Excelenţa Sa domnul Hans Klemm, ambasadorul Statelor Unite ale Americii, domnnul Derek Feely, ambasadorul Irlandei, precum și personalități de cultură, reprezentanți ai societății civile, susținători ai Fundației Principesa Margareta a României, voluntari și membri ai Comitetului Director al fundației.

Muzicieni români de renume internațional s-au reunit pe scena Ateneului Român, în sprijinul programului național Tinere Talente. În deschiderea concertului, Alteţa Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a dat citire mesajului prilejuit de ediția aniversară a Concertului Regal.

Cu o istorie de zece ani, Concertul Regal este unul dintre cele mai longevive și de succes evenimente de strângere de fonduri din România.

Ediția aniversară a Concertului Regal caritabil i-a adus pe scena Ateneului Român pe trei dintre artiștii care au oferit momente unice și emoționante de-a lungul celor zece ediții ale acestui eveniment, muzicieni de succes pe mari scene ale lumii: violonistul Remus Azoiței, pianista Alexandra Dariescu și tenorul Teodor Ilincăi, acompaniați de Orchestra Fundației Principesa Margareta a României, dirijată de Tiberiu Soare.

Fondurile strânse din sponsorizări și donații la Concertul Regal din 25 octombrie 2017 vor sprijini o nouă generație de artiști, prin programul naţional Tinere Talente. Programul asigură valorificarea unor talente reale, care altfel ar fi pierdute pentru muzica și arta mondială. În decursul a 10 ani, Fundația Principesa Margareta a României a investit 1.200.000 Euro în viitorul artistic al României. Au fost acordate peste 260 de burse artiștilor aflați la început de drum, care provin din familii modeste, iar cu sprijinul mentorilor și promovării, aceștia au reușit performanțe extraordinare pe plan național și internațional. Programul Tinere Talente este astăzi recunoscut ca Cel mai bun program de Artă și Cultură din România, la Gala Societății Civile.

La fiecare ediție, concertul aniversar a adus pe scena Ateneului Român cei mai valoroși muzicieni ai momentului și mari orchestre, precum pianistul Dan Grigore (2008), Orchestra de Camera Radio si dirijorul Cristian Mandeal (2009), soprana Nelly Miricioiu, baritonul Yuriy Tsiple şi dirijorul Horia Andreescu (2010), violonistul Remus Azoitei, Orchestra Simfonică a Filarmonicii “George Enescu” şi dirijorul Christian Badea (2011), violonistul Alexandru Tomescu, Ansamblul Stradivarius si dirijorul Gabriel Bebeşelea (2012), violonistul Giuliano Carminola, Ansamblul Stravaganza (2013), pianista Alexandra Dariescu, Orchestra Fundaţiei Principesa Margareta a României și dirijorul Tiberiu Soare (2014), tenorul Teodor Ilincăi (2015), violonistul Roman Kim (2016).

Fotografii realizate de Daniel Angelescu

7 comentarii

 1. Pantea Alexandru Sorin

  D-ra Dariescu a fost MAGNIFICA! Am urmarit recitalul ei la pian si am vazut-o transfigurata de acea muzica divina. Pur si simplu muzica iesea din trupul ei. Pianul parea viu. Recitalul a fost fantastic.

  De altfel intregul concert mi-a placut iar sala Ateneului, in care nu mai intrasem de multi ani, mi s-a parut atat de primitoare, atat de aproape de suflet, precum ceva drag sufletului, demult pierdut si regasit.

 2. Comentarii trimise pe pagina FB

  Elena Costache Sunteti o nobila Principesa Margareta!
  Multumiri si respect!
  #
  Mariana Hanu Foarte frumoase gesturi faceti pentru copii cu diferite inclinati care nu au o posibilitate materiala pentru a se afirma ! Printesa Margareta sunteti un om deosebit si nobil asa cum va este si gena din care va trageti ,adica ce au facut inaintasele Dumneavoastra Bunica Regina Maria si alte mari personalitati !
  #
  Livia Manolache La multi ani si sanatate Maiestatii sale regele Mihai al Romaniei!
  #
  Marian Boca RESPECT !!!
  #
  Cristian Sandu Principesa este singura in masura sa stea in fruntea tarii, ca Regina tuturor romanilor!
  #
  Mihai Petreanu RESPECT!!!!
  #
  Constantina Ionita Vă iubim !
  #
  Viorel Popescu Respect.!!!
  #
  Manescu Nicoleta e bine
  #
  Marian Marin Un gest nobil, ca multe altele ale Principesei noastre!
  #
  Ioan Secrieru CA DE FIECARE DATĂ E BINE CE FACEȚI REGINA NOSTRĂ
  #
  Aurel Halasu Iata cineva care chiar face ceva, toata dragostea admiratia si respectul. Ar trebui mediatizate mai mult si meritele Casei Regale, ca poporul sa stie adevarul complet, nu doar minciunile propagandei comuniste, din ’47 incoace…poate unii uita ca inclusiv unirea noastra de la 1918, s-a putut fauri sub Regalitate, cea a Regelui Ferdinand…Sa-i vad pe “republicanii” de azi, daca vor avea influenta politica sa faureasca Reunirea cu Basarabia! Atunci, ma voi inchina in fata lor!!!

 3. Mariana Sima şi Alexandra Sima

  Vă iubim atât de mult Sire, încât ni se revarsă sufletele
  Sărutând cu fiecare gând mâna Majestăţii Voastre, Vă dorim La Mulți Ani binecuvântaţi, cu sănătate Sire !
  Mulţumim Custodelui Coroanei pentru această “seară din poveşti” petrecută sub cupola Ateneului şi pentru compunerea scrisă cu sufletul de fiică și moștenitoare a acestui MĂRIT REGE, căruia avem onoarea să-i fim contemporani !
  TRĂIASCĂ REGELE !

 4. Pingback: Evenimente în toată ţara dedicate Jubileului de 96 de ani al Regelui Mihai | Monarhia Salvează România

 5. ASR Principesa Mostenitoare Margareta Custodele Coroanei noastra , este fantastica!!O demna mostenitoare al MS Regele Mihai I ,al Coroanei Regale a Romaniei!!Are intr-adevar Regal in totul!Are, cum spunem noi romanii-prestanta-Astept ca in curand sa fie pe deplin incoronata!Ca sceptrul si Coroana Regala a Romaniei sa fie pe locul cuvenit!!Traiasca Regele Mihai I !!!!!In Pace si Onor de Tara Iubitor!!!Nihil Sine Deo!!God save the King Mihai I! God bless the Royal family of Roumanie!!!

 6. Pingback: Alexandra Dariescu, Teodor Ilincăi şi Remus Azoiţei l-au omagiat pe Regele Mihai prin muzică | Monarhia Salvează România

 7. Stancu Ileana Lelia

  – Altetele Voastre , Va admiram ,Va iubim ,Va pretuim / Gandul zboara la Versoix, Aubonne , Lausanne ,gandul nu vrea sa tremure AZI pentru ca Majestatea Sa ne iubeste de la distanta …SIRE , ne este DOR de Dumneavoastra ,ne arde dorul ! Sa ne traiti !

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 26136087
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate