Concertul regal caritabil 2018, la Ateneul Român

Joi, 25 octombrie 2018, Fundația Principesa Margareta a României a organizat, în ziua de naştere a Regelui Mihai I, a unsprezecea ediție a Concertului Regal caritabil. Gala are caracter anual, iar 2018 a fost primul în an în care evenimentul are loc după trecerea la cele veșnice a regelui.

Concertul s-a desfășurat în prezenţa Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei. Alteța Sa Regală Principele Radu a fost prezent la eveniment și a luat cuvântul în fața participanților, în numele Majestății Sale. A fost, de asemenea, prezentă la concert Alteța Sa Regală Principesa Maria. La Concertul Regal au luat parte Decanul Corpului Diplomatic, Excelența Sa Nunțiul Apstolic Miguel Maury Buendía, ambasadoarea Republicii Franceze, Excelența Sa doamna Michele Ramis, ambasadoarea Statului Irsael, Excelența Sa doamna Tamar Samash, și alți membri ai Corpului Diplomatic acreditat la București. Au fost prezente personalități ale culturii române, reprezentanți ai societății civile, susținători ai Fundației Principesa Margareta a României, voluntari și membri ai Comitetului Director al fundației. Gala s-a bucurat de prezența celor mai importanți sponsori ai proiectului Tinere Talente, printre care, în primele locuri, se numără BRD Societe Generale și Kaufland.

Tineri muzicieni de renume internațional s-au reunit pe scena Ateneului Român, în sprijinul programului național Tinere Talente: violonista Anna Tifu din Italia, pianistul Mihai Diaconescu și dirijorul Constantin Adrian Grigore. Pe scena Ateneului a evoluat cu măiestrie Camerata Regală, aflată în al 9-lea an de activitate. Programul evenimentului a celebrat ultimii 100 de ani de cultură românească, de la Marea Unire încoace.

Cu o istorie de unsprezece ani, Concertul Regal este unul dintre cele mai longevive și de succes evenimente de strângere de fonduri din România.

Fundația Principesa Margareta a României continuă tradiția Familiei Regale de a susține și promova cultura și talentul românesc. Fondurile strânse din sponsorizările și donațiile atrase la Concertul Regal au însumat peste 1.300.000 de euro și au dezvoltat programul național Tinere Talente. Au fost acordate peste 280 de burse artiștilor aflați la început de drum, care provin din familii cu venituri modeste, iar cu sprijinul mentorilor și a promovării susținute, aceștia au reușit performanțe extraordinare pe plan național și internațional. Fiecare ediție a evenimentului a fost transmisă în direct la tv și radio, în parteneriat cu TVR și SRR, iar evenimentul a fost preluat de toate canalele naționale de știri, audiența depășind anual 5.000.000 de persoane și 250.000 euro valoare media.

Programul Tinere Talente este astăzi recunoscut ca Cel mai bun program de Artă și Cultură din România, la Gala Societății Civile.

La fiecare ediție, concertul aniversar a adus pe scena Ateneului Român cei mai valoroși muzicieni ai momentului și mari orchestre, precum pianistul Dan Grigore (2008), Orchestra de Camera Radio si dirijorul Cristian Mandeal (2009), soprana Nelly Miricioiu, baritonul Yuriy Tsiple şi dirijorul Horia Andreescu (2010), violonistul Remus Azoitei, Orchestra Simfonică a Filarmonicii “George Enescu” şi dirijorul Christian Badea (2011), violonistul Alexandru Tomescu, Ansamblul Stradivarius si dirijorul Gabriel Bebeşelea (2012), violonistul Giuliano Carminola, Ansamblul Stravaganza (2013), pianista Alexandra Dariescu, Orchestra Fundaţiei Principesa Margareta a României și dirijorul Tiberiu Soare (2014), tenorul Teodor Ilincăi (2015), violonistul Roman Kim (2016), dirijorul Tiberiu Soare, pianista Alexandra Dăriescu, violonistul Remus Azoiței și tenorul Teodor Ilincăi (2017).

©Daniel Angelescu

3 comentarii

  1. […] Concertul Regal caritabil 2018, la Ateneul Român […]

  2. Lazar Mara says:

    Minunat ,mult succes in sprijinirea si promovarea tinerelor talente .

  3. Diana Lucia Zotescu says:

    A fost un program muzical de exceptie, la inaltimea scopului caruia ii serveste. Fundatia Principesa Margareta a Romaniei a adus soare, visuri implinite si cariere artistice de succes pentru multi tineri talentati ai tarii. Felicitari !

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51399975
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate