Concert extraordinar în memoria Reginei Elisabeta a României

Sâmbătă, 20 februarie 2016, Alteța Sa Regală Principesa Maria a luat parte, în Sala „George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din București, la concertul extraordinar susținut în memoria Reginei Elisabeta a României, cu ocazia împlinirii celor o sută de ani de la trecerea la cele veșnice a primei Suverane a României.

Concertul a fost organizat de Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei, în parteneriat cu Asociația Studențească a Universității Naționale de Muzică şi cu sprijinul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Și-au dat concursul Corul Regal, sub bagheta dirijorului Eduard Dinu, cu participarea soliștilor Georgiana Dumitru (soprană) și Andrei Stănculescu (bariton), precum și unii dintre cei mai talentaţi tineri artişti români ai momentului, Cristiana Mihart (pian), Diana Alexe (soprană), Andra Demidov (pian), Abel Corban (pian), Andra Andrei (vioară), Ștefan Cazacu (violoncel), Ludens Piano Trio, Rafael Butaru (vioară), Ella Bokor (violoncel), Iulian Ochescu (pian) și actrița Alexandra Apetrei.

Repertoriul serii a valorificat preferințele muzicale ale Reginei Elisabeta a României (J.S.Bach, Ludwig van Beethoven, J.Haydn, F.Schubert, G.Enescu), alături de extrase din creația literară a Suveranei, semnate cu pseudonimul Carmen Sylva.

Fotografii realizate de Daniel Angelescu 

 

 

 

9 comentarii

 1. Va mulțumim pentru tot ce faceți! Respectul nostru

 2. As putea sa spun multe despre clipa de ieri, dar cuvintele nu s-ar ridica la nivelul experientei traite. Spun doar ca omul sfinteste locul si poate transforma o clipa intr-o amintire placuta, caci daca cineva s-a straduit sa-mi creeze din clipa de ieri o amintire placuta pentru azi, nu pot decat sa-i atribui un singur cuvant faptei sale: MAGNIFIC si sa-i spun: MULTUMESC!

 3. Un concert de la care am plecat mai buni si cu multa, multa speranta!

 4. Liliana Sora says:

  „Muzica este o putere spirituală în stare să lege toți oamenii între ei, … e simbolul armoniei în viață, al acordului desăvârșit. Menirea sfântă a muzicii este să stingă urile, să potolească patimile și să apropie inimile într-o caldă înfrățire.” ( George Enescu)
  Respect, admirație și prețuire pentru Familia Regală !

 5. Cu pios omagiu, tinerii Universitatii de Muzica au execelat si si-au aratat prinosul celei mai iubitoare de arta Regine. Au fost minunati, iar prezenta Principesei Maria a Romaniei a completat tabloul unei seri minunate pentru monarhistii romani. Am trait clipe inaltatoare si pentru asta le multumesc tuturor! Ii multumim ASR Principesei Maria si o asiguram de dragoastea noastra neconditionata!

 6. Cristian Sandu says:

  O seara minunata! Mult respect ASR Principesei Maria a Romaniei, felicitari tinerilor si talentatilor artisti, toata stima pentru organizatori!

 7. Vasile Pascu says:

  Multumi!
  A fost un Regal adevarat. Am aflat despre cele 3 “slabiciuni” ale Reginei Elisabeta: literatura, pictura si,,,muzica. Am ascultat din placerile muzicale ale Reginei!

 8. […] Duminică, 13 decembrie 2009, Sala ”George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din București – Concertul inaugural al Cameratei Regale, ansamblu cameral de tineret aflat sub Înaltul Patronaj al ASR Principele Radu al României. Joi, 28 februarie 2013, Sala de Muzică a Castelului Peleș – Ceremonia acordării Înaltului Patronaj Regal al ASR Principele Radu al României către Corul Regal. Sâmbătă, 9 mai 2015 – Ateneul Român – Concert susținut de Camerata Regală. Vineri, 3 iulie 2015 – Palatul Cotroceni – Concert Aniversar (3 ani de la înfiinţarea Corului Regal). Sâmbătă, 20 februarie 2016 – Sala „George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti – Concert Extraordinar dedicat comemorării a 100 de ani de la moartea Reginei Elisabeta a României. […]

 9. […] Sâmbătă, 20 februarie 2016 – Sala „George Enescu” a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti – Concert Extraordinar dedicat comemorării a 100 de ani de la moartea Reginei Elisabeta a României. […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50974323
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate