Concert caritabil la Cluj-Napoca în sprijinul lecturii

Joi, 16 octombrie 2014, Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României a luat parte la un concert caritabil care a avut loc la Opera Națională Română Cluj-Napoca în sprijinul proiectului “Cărțile copilăriei în fiecare casă”.

Și-au dat concursul soprana Alexandra Coman, baritonul Ștefan Ignat și tenorul Liviu Indricău, în acordurile orchestrei Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, sub bagheta dirijorului Marius Hristescu.

În debutul concertului, a avut loc ceremonia de decernare a Înaltului Patronaj al Principelui Nicolae pentru Asociația Curtea Veche.

Asociația Curtea Veche a fost înființată în luna martie a anului 2014 pentru a dezvolta, într-un mod independent și susținut, activitatea de responsabilitate socială începută de Curtea Veche Publishing, în anul 2013, prin programul național alternativ de lectură “Cărțile copilăriei” adresat copiilor cu vâsta între 8 și 14 ani, ce își propune creșterea reală a interesului copiilor și tinerilor pentru citit, precum și ridicarea nivelului copiilor de înțelegere a textelor.

Într-o perioadă de timp foarte scurtă de la înființare, programul național de lectură “Cărțile copilăriei în fiecare casă”, desfășurat de Asociația Curtea Veche, sub coordonarea Principelui Nicolae al României, a ajuns la 5.000 de copii care nu au avut niciodată o carte a lor (3.600 din mediul rural și 400 din centre de plasament).

 

 

 

2 comentarii

  1. dumitru says:

    Sigur am avut sentimente pe masura evenimentului la care am participat cu mare placere, patronat de Principile Nicolae . TRAIASCA REGELE IN PACE SI ONOR .

  2. dumitru says:

    O manifestare de inalta tinuta

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51347434
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate