Comunicatul Casei Majestății Sale, 11 septembrie 2017

Altețele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei române, și Principele Radu anunţă cu nespusă durere trecerea la cele veșnice a dr. Gabriela Duda, mama Principelui Radu.

Gabriela Duda ne-a părăsit la miezul nopții de 10 spre 11 septembrie 2017, internată fiind la un spital din Iași. Altețele Lor Regale, ca și fratele Principelui Radu, profesorul asociat doctor Gabriel-Dan Duda, sosiseră la Iași în primele zile ale lunii septembrie.

Gabriela Constandache s-a născut la 6 martie 1938 la Bârlad, unul dintre cei șapte copii ai Mariei Stoica și ai lui Panait Constandache. A absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași în anul 1961 și a urmat o eminentă carieră medicală. A fost medic de țară, apoi medic specialist de laborator, cu specialitatea microbiologie. A servit medicina românească timp de mai bine de patru decenii.

Gabriela Constandache s-a căsătorit cu profesorul doctor René Duda în anul 1957, acum șaizeci de ani. Au avut doi fii, pe Principele Radu al României, născut la 7 iunie 1960 la Iași, și pe medicul Gabriel-Dan Duda, profesor asociat la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii, născut la 16 iunie 1968, la Iași. René Duda a decedat în anul 1999.

În ultimele 30 de zile, Gabriela Duda s-a aflat într-o stare foarte gravă, iar în ultimii trei ani a luptat cu un diagnostic necruțător.

Custodele Coroanei și Principele Radu, alături de fratele principelui și de familia sa, vor lua parte la înmormântarea mamei lor în orașul Bârlad, la Cimitirul Eternitatea, acolo unde își dorm somnul de veci ultimele trei generații ale familiei Duda.

În cursul zilei de miercuri, 13 septembrie 2017, cei care doresc să aducă un ultim omagiu, o pot face la Biserica Sfântul Dumitru din Bârlad (str. Vasile Lupu nr. 1), între orele 9 şi 19.

Slujba de înmormântare va avea loc în oraşul Bârlad, joi, 14 septembrie 2017, la Biserica Sfântul Dumitru (str. Vasile Lupu nr. 1), la ora 13, şi va fi urmată de slujba de îngropare, la Cimitirul Eternitatea (Str. Cerbului nr. 13), la ora 14. Accesul reprezentanţilor presei va fi permis în faţa Bisericii Sfântul Dumitru.

Dumnezeu să o aibă în pază!

53 comentarii

 1. Ionut Ticu says:

  Condoleante Familiei Regale, Altetelor Lor si intregii familii Duda!
  Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace!

  https://www.youtube.com/watch?v=k9DWWAjD_dA

 2. Nae (Condrea) Raluca says:

  EPITAF
  “Nu am crezut vreodata sa pleci asa curand.
  Erai ca o lumina de pace ingereasca!
  Domnul Preasfint din ceruri cu drag sa te primeasca!
  Cu Noi ramai alaturi in suflet si in gand.”
  Mia, Zela si Ligia.
  Dumnezeu sa te aiba in pace!

 3. Mihaela Minu says:

  Sincere condoleante Familiei Regale a Romaniei si Familiei Duda !
  Dumnezeu sa o odihneasca in pace !

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 47207242
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate