Comunicatul Biroului de Presă al Majestății Sale, 10 august 2015

Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I este autorizat să transmită următorul comunicat:

În ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de “Principe al României” și calificativul de “Alteță Regală”. De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Aceste hotărâri au intrat în vigoare în aceeași zi.

În calitate de Șef al Casei și Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei și vieții fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală și societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți.

Păstrând aceeași afecțiune nepotului său, Regele Mihai nădăjduiește că Nicolae va găsi, în anii viitori, un fel potrivit de a-și servi idealurile și de a folosi calitățile cu care Dumnezeu l-a înzestrat.

Alteța Sa Regală Principesa Elena, mama lui Nicolae, a primit înștiințarea acestei decizii, printr-o scrisoare personală trimisă de Majestatea Sa Regele.

4 comentarii

  1. Sanda Budis

    Nu ma mir de decizia din 1august 2015, in care Regele doreste succesiunea pe baze de valori bine conturate inca de cand Regele Mihai I si Regina Ana erau membrii in Asociatia pentru Rearmament Moral de la Caux-Elvetia, deasupra Montreux-ului. Am aflat deja de acum mai bine de 40 de ani, direct de la ei, pe cand cutreieram vecinatatiile locului in care traiesc de mai mult de 43 de Ani.
    Sanda Budis, Lutry, 30 sept 2016

  2. Pingback: Cum vedea Regele Mihai I viitorul Dinastiei în anul 1992, 1997 şi 2007 | Monarhia Salvează România

  3. Pingback: Decizia Regelui | Monarhia Salvează România

  4. Pingback: Rostul unui exil: Nicolae apărat? Oficial al Casei M.S.Regele: „A fost o înţelegere.” | Monarhia Salvează România

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 26136044
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate