Comemorarea eroilor de la Mărăşeşti

Duminică, 6 august 2017, Alteţele Lor Regale Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu au luat parte, la Biserica Ortodoxă din Săvârşin, la o slujbă de pomenire a eroilor care şi-au pierdut viaţa pe Câmpul de la Luptă de la Mărăşeşti. S-au ridicat rugăciuni pentru Regele Ferdinand Întregitorul şi pentru Regina Maria, „Mama Răniţilor”.

Ceremonia religioasă a fost oficiată de părintele paroh Călin Mădăluță,  în prezența Înalt Preasfinției Sale Timotei, Arhiepiscopul Aradului.

Marea bătălie de la Mărăşeşti a început în ziua de 6 august 1917 şi este considerată astăzi cea mai importantă acțiune militară românească din timpul Primului Război Mondial. Bătălia a durat zece zile și a lăsat în memoria societății românești legenda actelor de vitejie ale sublocotenentului Ecaterina Teodoroiu, căpitanului Grigore Ignat și generalului Eremia Grigorescu. Atunci a fost lansată legendara expresie „Pe aici nu se trece”!

 

Fotografii de la slujbă

Fotografii de la parastasul din Satul Regal

8 comentarii

 1. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  VICTORIILE IN BATALIILE DE LA MARASTI, MARASESTI SI OITUZ AU SALVAT NATIUNEA ROMANA !
  CINSTIRE VESNICA EROILOR NEAMULUI !
  AVAND IN VEDERE VITEJIA SI REZISTENTA OSTASILOR ROMANI IN SALVAREA TERITORIULUI RAMAS NEOCUPAT DE INAMIC, CONSIDER CA PENTRU ACESTE BATALII SE CUVINE O ANIVERSARE, NU O COMEMORARE (aceasta referindu-se la un eveniment trist).
  VENERATIE FAMILIEI REGALE A ROMANIEI !

 2. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

  Veșnică recunoștință și cinstire eroilor neamului ! Trăiască Regele ! România Regat ! Nihil Sine Deo !

 3. Viorica M.V. says:

  Eroismul este cu atat mai de apreciat cu cat arsenalul de lupta al eroilor nostri a fost mai …artizanal fata de tehnica militara avansata – raportata
  la ora respectiva, al fortelor combatante: in lupta pe care au castigat-o.

 4. Respect!!!Toate cele bune,pt.ASR Principesa Margareta Custodele Coroanei si ASR Principele Radu! Traiasca Regele!God save the King Mihai I ,God bless the Royal Family of Roumanien!!!!!

 5. Cristian Sandu says:

  Cinstire Regala Eroilor! Respect Dinastiei Romane!

 6. Cu tot respectul pentru Dumneavoastra, Domnule Pisoschi, s-a si pomenit, in ultimele saptamani, atat pe site-ul Casei Regale pe care si Dumneavoastra, si eu, si multi altii il vizitam zilnic – sau aproape zilnic – dar si in emisiunile diverselor televiziuni, s-a vorbit atat despre ANIVERSAREA celor 100 de ani de la Marile Batalii de la Oituz – Marasti – Marasesti, dar si despre COMEMORAREA si CINSTIREA Eroilor (Ostasilor Romani) morti in aceste batalii. Tot Eroi ai Neamului sunt si ofiterii si generalii ce au condus aceste batalii (dinte care unii nu s-au mai intors acasa) si, deasupra tuturor, Marele nostru Rege Ferdinand Intregitorul si Marea noastra Regina Maria, Mama Ranitilor.

  In niciun caz nu ii putem “aniversa” pe cei morti.

 7. Cinstire Regala Eroilor! Respect Dinastiei Romane!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51797929
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate