Învestituri regale, Sala Tronului, noiembrie 2018

În cursul după-amiezii de luni, 26 noiembrie 2018, Majestatea Sa Margareta a semnat brevetele de decorare cu ordine și medalii regale pentru o serie de personalități din România și din țări europene.

A fost a doua ceremonie de decorări regale a anului, după cea din ziua de 26 martie 2018, ziua de naștere a Majestății Sale. Ceremonia a avut loc în preajma Centenarul Marii Uniri și s-a desfășurat în Sala Tronului. În numele Custodelui Coroanei, decorațiile au fost înmânate de Alteța Sa Regală Principele Radu.

Ceremonia a avut loc în prezența Altețelor Lor Regale Principesa Sofia și Principesa Maria.

Au primit Medalia Regală pentru Loialitate dl Mihai Gânj, dl Fady Chreih, dl Wargha Enayati și Asociația Tradiția Militară. Ordinul Coroana României în grad de cavaler a fost acordat dlui Ion Bogdan Lefter. Crucea Casei Regale a României a fost conferită dlui Val Vâlcu, Prea Sfinției Sale Timotei, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Prea Sfinției Sale  Ieronim, episcop vicar patriarhal și dlui Jean Paul Diringer, primarul localității Soultzmatt din Franța. Ordinul Coroana României în grad de ofițer a fost decernat dlui Akkan Suver, președintele Fundației Marmara din Republica Turcia. Decorația Regală Nihil Sine Deo a fost acordată regizoarei și profesoarei universitare Sanda Manu. Ordinul Coroana României în grad de comandor a fost conferit dlui avocat Ioan Luca Vlad, membru al Consiliului Regal, și Înalt Preasfinției Sale Ioan Robu, Mitropolit de București și Arhiepiscop al Bisericii Catolice din România.

La ceremonie au luat parte familiile și prietenii personalităților distinse cu ordine și medalii regale, precum și reprezentanți ai Casei Majestății Sale.

©Daniel Angelescu

5 comentarii

 1. Liliana Sora says:

  Conferirea de ordine şi medalii regale, este o recunoaştere oficială a meritelor, a valorii faptelor, este un semn al demnităţii şi civilizaţiei, un semn de înaltă preţuire şi apreciere .
  Stimă şi consideraţie , respect şi admiraţie pentru Familia regală !

 2. ALEXANDRU - GRIGORE PISOSCHI says:

  CONFERIREA DE DISTINCTII REGALE UNOR PERSONALITATI ROMANE SI STRAINE ARATA INALTA CONSIDERATIE PE CARE MAJESTATEA SA MARGARETA CUSTODELE COROANEI O ARE PENTRU CEI CARE SI-AU ADUS APORTUL PENTRU PROMOVAREA TARII IN LUME !
  CU TOTUL DEOSEBIT MENTIONEZ FAPTUL CA DECORAREA INALTILOR PRELATI AI BISERICII REPREZINTA REALITATEA, CARE TREBUIE SA NE RAMANA IN CONSTIINTA, CA ROMANI, CA BISERINA / CRUCEA SI DOMNIA / REGALITATEA, RESPECTIV COROANA AU MENTINUT TIMP DE SECOLE FIINTA NATIONALA !
  CRUCEA SI COROANA SUNT INSEPARABILE !
  VENERATIE BISERICII SI FAMILIEI REGALE !

 3. Viorica Mwais says:

  Vivere harmonico plurium dignus.

 4. Felicitari din suflet tuturor!!Multumesc ASR Principe Radu pentru sprijinul acordat Majestati Sale !!Nihil Sine Deo!!

 5. […] Ceremonie de decorări regale, în preajma Centenarului […]

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 48411021
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate