Castelul Peleș, 6 octombrie 2014

Luni, 6 octombrie 2014, în Holul de Onoare al Castelului Peleș, Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a conferit, în numele Majestății Sale Regelui Mihai I, Decorația Regală Nihil Sine Deo Universității din București, Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Universității Naționale de Arte, precum și Universității Naționale de Muzică. Cele patru universități împlinesc, anul acesta, o sută cincizeci de ani de la înființare.

Alături de Principesa Margareta, a luat parte Alteța Sa Regală Principele Radu.

Principesa Moștenitoare a înmânat decorațiile rectorilor, respectiv președinților Senatului fiecărei Universități. Astfel, Universitatea din București a fost reprezentată de domnul rector Mircea Dumitru și de domnul președinte Vlad Nistor, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” a fost reprezentată de domnul rector Zeno Bogdănescu și de domnul președinte Dan Șerban, Universitatea Națională de Arte a fost reprezentată de domnul rector Cătălin Bălescu și de domnul președinte Cristian Velescu, iar Universitatea Națională de Muzică a fost reprezentată de domnul rector Dan Dediu și de doamna președinte Dana Borșan.

Ceremonia a fost urmată de o recepție oficială în Sala de Muzică și de un dineu în Sufrageria de Stat.

Printre invitați s-au numărat domnul Emil Constantinescu, fostul președinte al României, domnul academician Ionel Valentin Vlad, președintele Academiei Române, domnul Remus Pricopie, ministrul Educației Naționale, domnul Mihnea Costoiu, ministrul Cercetării Științifice și Dezvoltării Tehnologice, membri ai Academiei Române, precum și profesori universitari, decani ai facultăților din cadrul Universităților decorate.

Fotografii realizate de Daniel Angelescu

 

4 comentarii

 1. vladut mihaela says:

  Toate fotografiile sunt deosebit de frumoase dar prima dintre ele cu Altetele Lor Regale Principesa Margareta si Principele Radu aflandu-se sub portretul Regelui Carol I exprima continuitatea Casei Regale a Romaniei .Asa sa ne ajute Dumnezeu !

 2. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE says:

  ACTIVITATEA CASEI REGALE, PE TOATE PLANURILE, CONFIRMA STATALITATEA ROMANIEI SI CONTINUITATEA TRADITIEI MONARHICE DE ELEVARE A STATULUI SI APRECIERE A VALORILOR !
  TRAIASCA REGELE !

 3. Cristina-Adriana Popescu says:

  Felicitari! Evenimente deosebite, de care suntem mandri!

 4. […] Ion Mincu a fost fondată în vremea Regelui Carol I, în anul 1892 și a fost distinsă cu Decorația Regală Nihil Sine Deo în anul 2014, de către Regele Mihai […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51852930
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate