Casa Ceaiului, la Săvârșin

Stadiul lucrărilor, la 15 septembrie 2021

Acum două luni, au început lucrările la ultima clădire rămasă nerestaurată din Satul Regal (perimetrul de la intrarea pe Domeniul Săvârșin).

Casa, ridicată în secolul al XIX-lea, este cea mai mare din ansamblul Satului Regal și se află, la stradă, în dreapta porților principale de intrare pe proprietate.

Casa Ceaiului are o suprafață de 300 de metri pătrați, dintre care jumătate vor fi alocați sălii de ceai, destinată vizitatorilor domeniului. Aici, ei vor putea servi cafea, ceai, răcoritoare și gustări. Totodată, sala mare va fi și un spațiu cultural și educațional, găzduind expoziții, lecții deschise, reuniuni și evenimente publice.

Proiectul de restaurare este condus de arhitectul Tudor Emilian Cordoș, de la Alba Iulia, și susținut de Fundația Colecția Familiei Regale a României, căreia Majestatea Sa Margareta i-a încredințat spre folosire clădirea.

Așadar, vizitatorii Parcului Regal, Muzeului Automobilului, Magazinului de suveniruri și Atelierului Auto al Regelui Mihai vor putea adăuga, în vizita lor, noua Casă a Ceaiului.

Lucrările de restaurare sunt realizate de o companie locală de meșteri constructori, cu sediul în satul Ilteu, din vecinătatea Săvârșinului.

Toate materialele originale care au putut fi recuperate vor fi refolosite: bârne vechi de stejar, țigle manufacturate în Imperiul Austro-Ungar, podele de ceramică și de piatră, cărămizi.

Amplele lucrări de restaurare a Casei Ceaiului vor fi încheiate la 1 octombrie.

Proiectul realizat de arhitectul Tudor Emilian Cordoș
Începutul lucrărilor, la 6 iulie 2021
Începutul lucrărilor, la 6 iulie 2021
Stadiul lucrărilor, în luna august 2021
Stadiul lucrărilor, în luna august 2021
Stadiul lucrărilor, la 9 septembrie 2021
Stadiul lucrărilor, la 9 septembrie 2021
Stadiul lucrărilor, la 15 septembrie 2021

5 comentarii

 1. Precis va fi foarte frumoasä aceastä casä a Ceaiului si vizitatorii ei, dar si Majestatea Sa Margareta si Principele Radu se vor putea bucura de ea.
  Romänia este bogatä în ceaiuri de plante bune (plate medicinale) care se pot oferi, servi cu o bucatä de präjiturä bunä si tipicä royalä.
  – LA MULTI ANI- BINE ATI VENIT LA CASA DE CEAI – TEA HOUSE – DAS TEE-HAUS
  Felicitäri de bine si sänätate din GERMANIA

 2. Liliana Sora says:

  ”Poți, dacă vrei, să lași după tine dâră de frumos, virtuți și învățăminte.”
  Toată stima şi consideraţia pentru Familia Regală , care rescrie şi reînvie adevărata istorie a regalităţii, ce trebuie cunoscută şi văzută. Nu ne regăsim identitatea dacă nu cunoaştem şi nu conservăm istoria, iar edificiile, de orice fel ar fi ele, sunt repere ce au o deosebită importanţă istorică şi arhitecturală şi trebuie îngrijite şi preţuite. Toată admiraţia pentru realizările şi împlinirile Familiei Regale !

 3. Diana Lucia Zotescu says:

  Mult succes in aducerea la perfecta implinire a acestui proiect. A servi o ceasca de cei /cafea si o prajitura la Casa Ceaiului este incheierea apoteotica a unei vizite la Complexul si Domeniul Regal Savarsin.

 4. Ceaiul este in civilizatia roialä, dar si privatä chiar o ceremonie mare frumoasä si foarte importantä lasfärsitul zilei
  – ITS TEA TIME-TEESTUNDE-
  SE SERVESTE CEAIUL – TIMPUL CEAILUI-
  Doresc acestei case un traditional
  LA MULTI ANI – BINE ATI VENIT LA CASA CEAIULUI DIN SÄVÄRSIN
  multe felicitäri din GERMANIA-DEUTSCHLAND-GERMANY
  CASA CEAIULUI SÄVÄRSIN

Lasa un comentariu

© 2007-2021 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 36770235
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate