Bustul Regelui Ferdinand I în satul Verejeni, Republica Moldova

Miercuri, 9 septembrie 2020, în satul Verejeni, raionul Telenești, din Republica Moldova, a avut loc inaugurarea bustului Regelui Ferdinand I.

Monumentul, ridicat în urmă cu 86 de ani, a fost restabilit la inițiativa domnului Iulian Rusanovschi. În ultimii 4 ani, domnul Rusanovschi a reușit să restabilească 5 monumente ale Regelui Ferdinand în Nisporeni, Ialoveni, Țepilova, Rezina și Varnița.

Postamentul de piatră a fost restaurat de meșterul Pavel Curchi, iar bustul Regelui Ferdinand a fost reconstituit  de sculptorul Veaceslav Jiglițchi, acesta reușind în lunile iunie-iulie 2020 să readucă la viață bronzul de la Verejeni.

1 comentariu

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    Ma bucur ca Marea Unire realizata de Marele nostru Rege Ferdinand si de Marea Regina Maria inseamna inca atat de mult pentru basarabeni. De unde concluzia ca tancurile rusesti bolsevice au putut nimicii sate si vieti de moldoveni, dar nu au putut sterge constiinta apartenentei de neam si recunostinta pentru Regii Intregitori din inimile si cugetul celor ramasi. Felicitari, dragi frati moldoveni !

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 31383015
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate