Basmele Reginei Maria, a XIV-a ediție

În grădina Palatului Elisabeta a avut loc vineri, 5 iulie 2019, ceremonia de încheiere a concursului internațional “Basmele Reginei Maria”, ajuns la ediția a XIV-a. Concursul se află sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta și al ASR Principelui Radu.

Competiția literară a adunat anul acesta 1750 de elevi-concurenți, iar două sute dintre participanți au primit premii. Concursul are caracter internațional, alăturând elevilor români colegi ai lor din China, Republica Moldova, Italia, Suedia, Franţa, Letonia și Bulgaria.

La ceremonia din acest an de la Palatul Elisabeta au luat parte 185 de concurenți și profesori, din Alexandria, Arad, Balș, București, Buzău, Câmpina, Craiova, Curtea de Argeș, Galați, Hațeg, Iași, Jimbolia, Marghita, Oltenița, Oradea, Pitești, Ploiești, Sibiu, Slatina și Vălenii de Munte.

Concursul are două secțiuni la concursul de creație literară — basm și pagini de jurnal și două secțiuni la concursul de artă plastică — pictură digitală și pictură clasică.

Concursul internațional “Basmele Reginei Maria” a avut prima ediție în anul 2006 și a fost creat la inițiativa Palatului Copiilor din Craiova și a Inspectoratului Școlar Județean Dolj, cu participarea Colegiului Național “Frații Buzești” și a Colegiului Național “Carol I” din municipiul Craiova.

Ajuns la a XIV-a ediție, concursul se bucură de mult interes din partea elevilor de toate vârstele din liceele țării și de admirație din partea celor care îl cunosc. Profesoara Daniela Calafeteanu, inițiatoarea acestui valoros eveniment anual, a fost distinsă cu Medalia Regală de Loialitate în martie 2018, la Sala Tronului de la Palatul Regal.

Fotografii de Daniel Angelescu

2 comentarii

  1. Diana Lucia Zotescu says:

    O splendida initiativa intrata deja in traditie. Sa nu o lasati sa se stinga, ci sa creasca, ca si pana acum, cu fiecare editie. Felicitari si succes !

  2. […] Economiști din România, Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” din Chișinău, Concursul Basmele Reginei Maria, Concursurile Cangurul și The Duke of Edinburgh’s International Award […]

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 51797734
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate