Banca de Alimente

Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei, președinta Crucii Roșii Române, a participat marți, 26 noiembrie 2019 la o seară găzduită de Banca Națională a României, pentru a aniversa zece ani de la crearea proiectul Banca de Alimente. A luat parte la eveniment Alteța Sa Regală Principele Radu.

Crucea Roșie Română consideră regretabil faptul că, în prezent, în România există zeci de mii de oameni care suferă de foame. Într-o societate responsabilă, orice persoană, printr-un gest simplu, poate să acorde un ajutor celor dezavantajați, care nu își pot procura singuri hrana. De zece ani încoace, prin proiectul Banca de Alimente, Crucea Roșie Română oferă ocazia de a se implica direct tuturor celor care doresc alinarea suferinței persoanelor vulnerabile.

În prezența guvernatorului Băncii Naționale, academicianul Mugur Isărescu, și a doamnei Raluca Turcan, viceprim-ministru al Guvernului României, Majestatea Sa a participat la întâlnirea oficială din sala de conferințe, unde au luat cuvântul reprezentanții Băncii Naționale, ai Crucii Roșii și ai Guvernului. Au onorat cu prezența reprezentanți ai unor importante companii și organizații din Capitală, precum și ambasadorii Marii Britanii, Elveției și Turciei acreditați la București.

În a doua parte a serii, participanții au venit în Sala de Marmură, unde maestrul în arta culinară Radu Ionescu a prezentat meniul pregătit de el pentru evenimentul dedicat aniversării a 10 ani de la debutul proiectului “Banca de Alimente”.

Tânărul maestru culinar a pregătit tot meniul folosind alimentele de bază, greu perisabile, care sunt colectate de Crucea Roșie pentru pachetele destinate familiilor aflate în nevoie.

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

 

3 comentarii

  1. Alex

    Buna ziua! S-au facut mai multe poze la acest eveniment. Unde le pot gasii ? Multumec

  2. Răspuns pentru Alex

    Fotografiile disponibile de la acest eveniment se găsesc pe această pagină. Secretariatul Regal

  3. Tanase Ionel

    PNL ar putea fiind la putere sa initieze un referendum cu privire la promovarea MONARHIEI in Romania ca fiind ultima salvare a poporului roman,avind in vedere si interventia majestatii sale Custodele Coroanei Margareta la consiliul european luind apararea poporului roman ca fiind singura interventie de acest gen.

Lasa un comentariu

© 2007-2020 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 28723365
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate