Aurel Vainer, In Memoriam

Familia Regală a aflat cu mare tristețe vestea trecerii la cele veșnice a lui Aurel Vainer, președinte de onoare al Federației Comunităților Evreiești din România.

În calitate de membru al Parlamentului României din partea minorităților naționale și președinte al Federației Comunităților Evreiești, dr. Aurel Vainer a militat întotdeauna pentru conservarea moştenirii iudaice și a luptat împotriva antisemitismului, negaționismului Holocaustului și xenofobiei.

De asemenea, Aurel Vainer a avut meritul de a menține vie legătura istorică între comunitatea evreilor din România și Familia Regală.

În anul 2016, la 120 de ani de la nașterea Reginei Elena, dr. Aurel Vainer, alături de membri ai comunității evreiești, a evocat figura Reginei într-un eveniment plin de emoție și afecțiune, de respect și de admirație, desfășurat la Templul Coral din București, în prezența Custodelui Coroanei și a Familiei Regale.

Majestatea Sa Margareta transmite, în numele Familiei Regale, condoleanțe familiei îndoliate!

Odihnească-se în pace!

3 comentarii

  1. […] „ În calitate de membru al Parlamentului României din partea minorităților naționale și președinte al Federației Comunităților Evreiești, dr. Aurel Vainer a militat întotdeauna pentru conservarea moştenirii iudaice și a luptat împotriva antisemitismului, negaționismului Holocaustului și xenofobiei.”, conform romaniaregala.ro. […]

  2. ALINA CARMEN ZAMAN says:

    Dumnezeu să-l odihnească alături de îngeri! Condoleanţe!

  3. […] (FCER), Centrul pentru Studiul Istoriei Evreilor din România (CSIER) „Wilhelm Filderman”, Familia Regală a României, Institutul Național de Statistică (INS) și Academia Română au anunțat cu profund […]

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 40854552
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate