Astăzi, la Salonul cărții de la Paris, lansarea albumului “L’année du Roi”

Astăzi, la Paris, în cadrul celei de-a 33-a ediții anuale a prestigiosului târg internațional de carte “Salon du Livre”, a fost lansat volumul dedicat Majestății Sale Regelui Mihai I și intitulat “L’année du Roi“. Volumul a fost editat de Curtea Veche Publishing special pentru această ocazie. România este invitatul de onoare al Salonului cărții de la Paris, în anul 2013.

Volumul este bilingv, având, alături de textul în limba franceză, un text în limba engleză (“The King’s Year“).

“L’année du Roi” a fost lansat, așadar, vineri, 22 martie 2013, la ora 19.30, la Pavilionul România al Salonului cărții, găzduit de centrul expozițional Porte de Versailles din Paris. Înainte de lansare, la ora 18.30, Pavilionul România a găzduit conferința mea intitulată “Spiritualitatea românească în Europa secolului al XX-lea”.

În dimineața zilei de vineri, la Institutul Cultural Român, albumul “L’année du Roi” a fost prezentat comunității românești din Paris.

Deschiderea Salonului a avut loc joi, 21 martie 2013, la ora 17. La ora 19, personalități franceze și române și-au dat întâlnire în generosul spațiu al României de la Salon, umplându-l până la refuz. A fost un compliment făcut țării noastre și culturii române. Pavilionul România a fost vizitat de președintele Republicii Franceze, François Hollande, la ora 20, în deshiderea oficială a Salonului.

Alături de ministrul român al Culturii, profesorul Daniel Barbu, de ministrul Economiei, Varujan Vosganian, de ministrul Educației, Remus Pricopie, și de președintele Institutului Cultural Român, profesorul Andrei Marga, au fost prezenți membri ai Academiei Române, precum Solomon Marcus și Basarab Nicolescu, membri ai Parlamentului României, personalități ale culturii române, precum Norman Manea, Stelian Tănase, Andrei Oișteanu și Daniela Zeca-Buzura, directori de edituri bucureștene, precum Iren Arsene, Valentin Nicolau și Ovidiu Enculescu, jurnaliști români, un mare număr de reprezentanți ai diasporei românești, studenți români aflați la studii la Paris.

Pavilionul România cuprinde o amplă colecție de cărți, unele în limba franceză, oferite de edituri de prestigiu din țară, având drept autori numele cele mai reprezentantive ale momentului cultural românesc.

La conferința mea de la ora 18.30 au participarea personalități din cultura Franței, ziariști și membri ai Familiilor Regale europene, precum și un număr de personalități românești.

Despre volumul “L’année du Roi / The King’s Year

Il est tellement fascinant, tellement riche en significations, tellement instructif de lire un livre sur la vie quotidienne d’un homme qui a traversé deux siècles, qui a porté dès sa naissance la couronne et qui a connu les moments les plus significatifs de l’histoire du monde, depuis la position de chef d’État!  Il est incomparablement intéressant d’apprendre ce qu’il fait chaque jour, où il va, qui il rencontre, à quelles règles, coutumes et traditions obéit celui qui porte le nom de son pays sur ses papiers d’identité.

It is as fascinating as it is meaningful and educational to read about the everyday life of a man who has lived in two centuries, worn the crown since birth, and participated as ruler of the country whose name he bears in some of the most significant moments in world history! It is of incomparable interest to discover what such a man does every day, where he goes, whom he meets, and what rules, customs and traditions he follows.

http://www.curteaveche.ro/carti/noi-aparitii/l-annee-du-roi-the-king-s-year.html

7 comentarii

 1. Succes și felicitări, Alteță Regală!

 2. Alexandru-Grigore PISOSCHI

  TRAIASCA REGELE !
  FELICITARI SI ONOARE ORGANIZATORILOR SI PARTICIPANTILOR !
  TRAIASCA ROMANIA !

 3. nicoleta spiridon

  felicitari, ASR Principelui Radu de Romania prin al carui efort a fost posibil acest eveniment , aducand noua tuturor , demnitatea si bucurie. Traiasca Regele in pace si onor!

 4. BALUTOIU GHEORGHE

  GOD SAVE THE KING

 5. Diana Lucia Zotescu

  Alteta Voastra,

  Felicitari calduroase pentru lansarea acestui splendid volum sub auspiciile de inalta tinuta ale Salonului Carti de la Paris. Intrucat am citit multe din scrierile Altetei Voastre si de fiecare data am fost deosebit de incantata de stilul si de judiciozitatea argumentelor dar si de acuratetea evenimentelor istorice dezbatute, nu pot decat sa anticipez o carte de cel putin aceeasi valoare ca si precedentele. Fac o mentiune aparte pentru coperta sa, inobilata de figura distinsa, de mare noblete si serenitate a Suveranului nostru.

  Va multumim, Alteta Voastra, pentru ca ati imbogatit astfel Pavilionul “Romania”, iar prin prezenta Voastra ati dat un plus de prestigiu evenimentului de aleasa tinuta de la Paris.

  Diana Lucia Zotescu

 6. Titus Berinde

  Te astept si te iubesc, zi de maine 10 Mai 2013 ! Doamne ajuta! Ajutat fiind, de Bunul Dumnezeu, poporul roman are urmasi vrednici care-i poarta numele si a caror “apartenenta la statalitatea romaneasca nu are de-a face doar cu formele de guvernamant prin care a trecut Romania pana astazi, nici cu sistemele politice care au administrat-o. Fiindca stramosii Familiei Regale a Romaniei au fost fondatorii statului roman si intregitorii tarii, tot ce are legatura istorica, culturala, militara, sau traditionala cu Statul si Natiunea priveste si Casa Regala, aceasta fiind o parte integranta a identitatii Romaniei moderne. Asadar, oriunde ar merge sau in orice imprejurare s-ar afla, REGELE ESTE O PARTE A SIMBOLULUI STATAL ROMANESC, in afara actului administrarii politice a tarii sau, mai bine spus, deasupra lui”[A.S. R.Principele Radu al Romaniei “Anul Regelui”Buc. 2011 ] Traiasca Regele ! Traiasca Libertatea

 7. martin

  Multumim Principelui Radu al Romaniei!
  O mre onoare pentru a ne face cunoscuti în lume! Multumim ca existati!
  Traiasca Regele!

Lasa un comentariu

© 2007-2019 © 2007-2019 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 24846547
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube           Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate