Album și expoziție dedicate lui Ferdinand I, regele întregitor de țară

A ieșit de sub tipar un amplu și elegant album dedicat Regelui Ferdinand Întregitorul, sub îngrijirea Muzeului Național Peleș. Muzeul găzduiește anul acesta, din iulie până în octombrie, o vastă expoziție dedicată suveranului supranumit “cel Loial”.

Albumul, care reprezintă catalogul expoziției, reproduce, într-un format impunător și cu o grafică de aleasă calitate, bogăția și complementaritatea obiectelor care stau alături în acest nou proiect al muzeului: documente, obiecte personale, decorații și ordine naționale, uniformele suveranului, marile însemne de Stat ale României și multe altele.

5 comentarii

 1. Foarte frumos si bine…..

 2. Este o expozitie extrem de importanta si de asteptata, care se incadreaza perfect intre actiunile care preced Marea Sarbatoare de anul viitor dedicata Centenarului Marii Uniri de la 1918, Unire care a readus la sanul tarii vechi provincii romanesti ce fusesera smulse din trupul tarii, Ardealul, Banatul, Bucovina de Nord, Basarabia si Dobrogea de Sud. Aceast exceptional eveniment s-a datorat – evident – atat bravilor nostri ostasi si iscusintei militare a generalilor care i-au condus in lupta, dar mai ales modului abil in care si-au ‘jucat cartea’ diplomatiei Suveranii nostri de atunci, Regele Ferdinand I-ul cel Loial (si de atunci cunoscut si drept “Intregitorul”) si Marea noastra Regina Maria.

  Ar trebui efectuate vizite organizate pentru public si mai ales pentru elevi si studenti la Peles, astfel incat expozitia sa fie vazuta de cat mai multe persoane.

 3. Ioana Rusu says:

  De unde se poate comanda cartea?Multumesc

 4. Răspuns dnei Ioana Rusu says:

  Doamnă Rusu, cel mai bine este să dați telefon la administrația Muzeului Național Peleș. Ei vă vor putea îndruma să achiziționați albumul.

  http://peles.ro/

  Cu stimă,
  Secretariatul Regal

 5. Ioana Rusu says:

  Multumesc pentru raspuns!

Lasa un comentariu

© 2007-2022 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 37736721
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate