Agerpres, 135 de ani

Miercuri, 27 martie 2024, Alteța Sa Regală Principele Radu a reprezentat pe Majestatea Sa Custodele Coroanei la conferința aniversară AGERPRES, dedicată împlinirii a 135 de ani ai Agenției Naționale de Presă.

Evenimentul a avut loc la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” și s-a intitulat „Agerpres 135: Era AI, inovații și provocări digitale în jurnalismul contemporan”.

Principele Radu s-a adresat celor prezenți la conferință. Au luat cuvântul directorul general al AGERPRES și directorul general al bibliotecii, ambasadorii Statelor Unite ale Americii, Republicii Italiene, Republicii Bulgaria și Statului Israel, reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române și lideri ai unor instituții ale Statului român.

A avut loc vernisajul expoziției prezentând cele mai importante fotografii realizate de AGERPRES de-a lungul timpului.

Istoria Agenției Naționale de Presă începe la 27 martie 1889, când ministrul de externe, P. P. Carp, semnează actul de naştere a Agenţiei Telegrafice a României. Aceasta şi-a început activitatea practic o lună mai târziu, la 11 aprilie, când a expediat la Viena “prima telegramă”, în esenţă, prima ştire de presă.

©Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50407652
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate