Arhiva exilului Regelui Mihai, la Săvârșin

Angajații Asociației Casa Majestății Sale au încheiat trierea și ambalarea arhivei regale de la Palatul Elisabeta, pentru a o expedia la Castelul Săvârșin.

Arhiva cuprinde documente legate de activitatea Familiei Regale după 1989 și cea a Fundației Regale Margareta a României. Inițial găzduită de secretariatul de la Versoix, apoi de la Aubonne (Elveția), arhiva a fost adusă, treptat, după anul 2004, la Palatul Elisabeta, iar acum va fi centralizată într-o singură colecție, pe Domeniul Regal Săvârșin.

Arhiva mai cuprinde fotografii ale Familiei Regale de-a lungul anilor de exil, precum și documente și corespondență începând cu anul 1948.

King Michael of Romania’s private archive completed

1 comentariu

  1. Liliana Sora says:

    „Fiecare popor și fiecare epocă stă pe umerii vremilor trecute. Cine vrea să afle adevărul, să se întoarcă spre trecut ” spunea Mihai Eminescu. Toată stima și considerația pentru Familia Regală care, în semn de respect și prețuire a amintirilor care rămân chiar dacă timpul trece, nu lasă să se așeze praful peste ele , punând la loc de cinste arhiva timpului și memoria MS Regelui Mihai, un bun ambasador al României în tot ceea ce înseamnă demnitate, patriotism, diplomaţie, respectabilitate, cultură, civilizaţie, etc.
    Arhivele nu sunt simple depozite de acte vechi, ci adevarate laboratoare de cercetare stiintifica. Nicolae Iorga

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 48411395
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate