Dialogul saptamanilor 2-8, 9-15 si 16-22 iulie 2007

Doina Gavriluti, 5 iulie 2007

Sunt bucuros sa port acest dialog, daca sunteti de acord, pe calea blogului, unde puteti posta toate chestiunile pe care doriti sa le discutam.

Ar fi o buna ocazie pentru ca si multi tineri care citesc acest jurnal online, sa beneficieze de ideile discutate de noi.

Dieter Melzer, Germania, 10 iulie 2007

Va multumesc pentru mesaj. Sunt bucuros ca va intereseaza cartile legate de Familia Regala. O parte a lor le puteti gasi pe situl meu internet www.princeradu.ro/

O alta parte sunt disponibile pe siturile editurilor Humanitas, Polirom si Nemira. Sunt si multe alte volume publicate de alte edituri. Din pacate, singurele limbi de circulatie in care unele dintre ele s-au publicat sunt engleza si franceza.

Din cate stiu, nu exista o editie noua a vreunei carti despre Familia Regala romana in limba germana, in afara de cartea despre regina Elisabeta, Carmen Sylva, scrisa de doamna Annemarie Podlipny-Hehn si publicata de editura Solness Verlag de la Timisoara, in anul 2001.

Daniel Adrian Halga, 20 iulie 2007

V-am raspuns la scrisoare intr-un comentariu asezat chiar in josul paginii ei. In plus, va confirm ca scrisoarea a ajuns la Majestatea Sa, care va va raspunde in curand.

Tudor Radu, 22 iulie 2007

Mesajul dumneavoastra a ajuns la secretariatul Majestatii Sale, de unde veti primi un raspuns in urmatoarele zile. Va multumesc pentru faptul ca ati ales aceasta cale de a comunica.

In incheiere, as vrea sa spun cat de bine imi pare ca eseul domnului Andrei Brezianu despre cartea Majestatii Sale Regelui Mihai isi gaseste locul in acest blog, la rubrica “Atitudini”. Imi pare nespus de rau ca domnul Brezianu a fost in imposibilitatea de a-si citi randurile la lansarea de la Athénée Palace. Aici, poate, vor fi mai multi ochi care se vor bucura de cele scrise de domnia-sa.

2 comentarii

  1. Bogdan Raileanu says:

    Altetea Dumneavoastra,

    Ma numesc Bogdan Raileanu, si am participat la “Tabra de curatenie” organizata de SALVATI DELTA AC in saptamana a III-a. O initiativa laudabila insa menita doar sa schimbe ceva din gandirea celor care participa la acesta tabra si cei care au auzit de ce se petrece acolo, pentru ca gunoaiele nu inceteaza sa apara, chiar daca le-am strange noi pe toate, deja a doua zi apar altele. Asa s-a intamplat si dupa ce am curatit insula Sacalin (zona interzisa accesului persoanelor fiind rezervatie naturala), zonele care le curatasem cu o zi inainte, a doua zi marea si Dunarea aduceau alte gunoaie.

    Daca ne gandim la o solutie cum am putea face sa dispara pet-urile din peisajul tarii este greu de gasit, pentru ca sa educi un popor trebuie sute de ani de munca. Asa ca aceasta nu ar fi o solutie care sa de-a roade intr-un timp mai scurt.

    M-am gandit si m-am tot gandit la o solutie si am gasit ceva care cred ca ar putea functiona foarte bine daca va fi pusa in aplicatie.

    Daca ar fi in Romania un centru mare de colectare a pet-urilor si daca pe kg de pet-uri s-ar oferi un pret rezonabil, adica sa starneasca atentia oamenilor (ma refer la acei oameni care se lupta pentru a supravietui, acei oameni care colecteaza fierul vechi si hartie) nu ar mai exista pet-uri aruncate si nici nu ar mai ajunge in mare, fluvii, rauri, lacuri.

    Din cate stiu se ofera un pret foarte mic kg de pet-uri. Daca acesta ar creste, chiar daca nu ar valora atat ar starni interes si s-ar efectua doua obiective: recilarea lor si curatirea Romaniei de pet-uri. Practic in pretul acelui Kg ar fi indrodus nu doar recilarea si valoarea pet-ului reala ci si faptul ca a fost “cules” si nu mai zace in locuri in care ar strica imaginea.

    Va multumesc!!!

    Bogdan Raileanu (student, anul III – IASI)

  2. Principele Radu says:

    Domnule Raileanu,

    Aveti dreptate. O suma atragatoare oferita pe kilogramul de pet-uri ar fi utila si pentru curatenia locurilor publice si pentru buzunarul celor saraci. Ma voi gandi la felul cel mai eficient de a-i convinge pe edilii oraselor si pe administratorii locali sa puna in practica ideea dumneavoastra.

    Poate ca ar trebui vorbit despre aceasta idee si in presa, nu numai in cancelariile primariilor, poate si in mediul universitar.

    Imi pare bine ca mi-ati scris si va multumesc pentru preocuparea dumneavoastra atat de generoasa.

    Principele Radu

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50879266
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate