Normele Fundamentale ale Familiei Regale a României

10 comentarii

 1. Pingback: Ultima Noastra vointa | Contra republicii minciunii: Regatul României

 2. Valerian Stan

  Mi se pare foarte bine venită ideea (re)publicării în această pagină a Normelor Fundamentale, în primul rând pentru că interesul faţă de Casa Regală şi Familia Regală e indiscutabil tot mai crescut. Dar şi pentru că nu o dată în spaţiul public sunt induse, voit sau nu, confuzii care nelămurite pot face destul rău. Cu ceva mai mult timp în urmă domnul Neagu Djuvara şi, foarte recent, domnul Ioan Scurtu au vorbit în termeni care induceau confuzii între Constituţia din 1923, de exemplu, şi Normele Fundamentale – mai exact între ceea ce (poate) face “obiect de reglementare” al Constituţiei, respectiv al Normelor Fundamentale; iar în situaţiile în care un asemenea “obiect de reglementare” este comun, care este “mecanismul” luării deciziilor etc etc etc. Desigur că informarea îi fereşte de confuzii pe cei bine intenţionaţi – şi nu şi pe cei cu complexe biografice ori cu frustrări venind din aşteptări personale nerezonabile. Încât, dat fiind “profilul” cititorilor fideli ai acestei pagini, sunt sigur că (re)publicarea documentului face bine. În sfârşit, rog să mi se permită să sugerez ca în emisiunea “Ora Regelui” experţii Casei Regale să vorbească şi despre asemenea lucruri.

 3. Emilian T.Vandenboer

  Asa sa ne ajute Dumnezeu !
  Consider ca o data publicate aceste Norme Fundamentale ale Familiei Regale a Romaniei starea statala a Regatului Romaniei revine la starea sa normala si sunt convins ca Primul Ministru al tarii cu toate ca nu a fost desemnat de MS Regele ar fi necesar sa aduca la cunostinta Guvernului Regatului Romaniei Statul Complet al Familiei Regale a Romaniei. In consecinta membrii Curtii Constitutionale ar trebuie in mod oficial sa declare nula si neavenita actiunea brutala care a avut loc in istoria Patriei Noastre la 30 Decembrie 1947. In urma acestei hotarari a Curtii Constitutionale, in fata Parlamentului si Senatului Patriei d-l Iohannis sa renunte in mod oficial la functia de asa zis “Presedinte al Romaniei” in favoarea Monarhiei Constitutionale in Regatul Romaniei. In acel moment MS Regele sa fie invitat si insotit de catre membrii Tribunalului Constitutional in fata Senatului si a Parlamentului in sedinta reunita si sa fie readoptata forma statala a Patria ca Monarhie Constititutionala. Apoi MS Regele Isi va expune punctele de vedere si directiile pe care sa le ia Patria in aceste clipe de restriste din Europa.
  Asa gandesc eu pentru binele Romaniei, asa sa ne ajute Dumnezeu !!!

 4. Emilian T.Vandenboer

  Europa se afla la o mare incrucisare de drumuri, soarta Europei este in pericol in aceste zile si consider ca o singura Personalitate in lume exista care traind evenimentele din perioada 1938-1945 are posibilitatea prin prestanta si respectul care i se cuvine in Europa si in lume sa franeze viteza sporita pe care au luat-o evenimentele in ultima perioada si chiar sa le stopeze. Acest lucru Il poate face numai si numai MS Regele Mihai I al Romaniei, Regele meu si al vostru al tuturor, noi, cei care ne-am nascut pe bucata de pamant care poarta numele de Romania. Pentru acest act suprem este necesar ca imediat Romania sa revina la starea sa statala normala de Monarhie Constitutionala.
  Asa sa ne ajute Dumnezeu – Nimic fara Dumnezeu !
  Emilian T.Vandenboer

 5. PISOSCHI ALEXANDRU-GRIGORE

  CEA MAI ELEVATA FORMA DE GUVERNAMANT ESTE MONARHIA CONSTITUTIONALA !
  REPUBLICA NASTE MONSTRI, S-A VAZUT SI IN TRECUT, SE VEDE SI IN ZIUA DE ASTAZI !
  TRAIASCA MAJESTATEA SA REGELE MIHAI I !
  TRAIASCA DINASTIA ROMANA !
  ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU !

 6. Valerian Stan

  Domnului Emilian T. Vandenboer
  Sunt de acord cu dumneavoastră, că aceasta ar putea să fie o cale, pe care elitele s-o propună poporului. Cred că domnul preşedinte Iohannis şi domnul prim ministru Ponta ar putea găsi o susţinere importantă pentru un asemenea demers.
  Pentru că cine ar putea să fie mai convingător decât domnul preşedinte şi domnul prim ministru despre “limitele” unor rânduieli politice care românilor le-au fost impuse de Stalin – mai ales în aceste săptămâni în care se dovedeşte că “republica noastră” e aproape de disoluţie din cauza corupţiei şi complicităţilor penale cvasigeneralizate. Iar răul nu ni se trage din doar ultimii zece ani. El s-a tot acumulat din anii “republicii” lui Ceauşescu, a lui Iliescu samd. Ne aducem aminte că şi pe timpul domnului Constantinescu numele preşedintelui a fost legat (putem să admitem şi noi că prin jocurile din servicii) de traficul de ţigări (pe bună dreptate Majestatea Sa avea să spună mai târziu că nimeni nu a văzut vreun monarh acuzat de trafic de ţigări). Că vom ajunge astăzi unde am ajuns prevestea de asemenea şi faptul că, la final de mandat, domnul Constantinescu a constatat (şi ne-a spus-o cam prea senin) că a fost învins de Sistem.
  Şi, da, în sfârşit, cred că aveţi dreptate şi când vorbiţi despre destinul destul de complicat al Europei acestor ani, şi care ar trebui să ne facă şi mai atenţi la ceea ce avem de făcut.

 7. vladut mihaela

  Respect forma de guvernamant monarhie constitutionala si doresc din toata inima ca Romania sa redevina regat dar acest lucru se face prin referendum in care poporul roman sa-si exprime vointa .Asa sa ne ajute Dumnezeu ! Traiasca Regele !

 8. Cristian

  Doamne ajuta ca Romania sa redevina Monarhie!! Din 1948 traim intr-o mascarada de republica instalata de stalin. Romanii vor monarhie cat mai urgent. Ne dorim nespus sa il avem pe MS Regele Mihai la tron sau o regina ca ASR Principesa Margareta. ASR principele Nicolae este viitorul rege al nostru.

 9. Prin Alteta Voastra petalele de crini s-au redeschis in inimile istovite ale romanilor patrioti!

  Cel mai minunat vis de realizat al romanilor de omenie, a fost ,a ramas si va ramane readucerea pe Tronul Romaniei a MS Regelui Mihai.Onoarea acestui act revine Parlamentului Romaniei.Ca o floare de lotus a aparut Omul Klaus Iohannis care poate duce la indeplinire maretul ideal al monarhistilor romani de pretutindeni!
  Asa sa ne ajute Dumnezeu!
  Traiasca Majestatea Sa Regele Mihai a Romaniei!
  Sus Casa Regala a Romaniei!
  Sus Patria!

 10. Diana Lucia Zotescu

  Revin, dupa aproape cinci luni de tacere, cu multa bucurie printre comentatorii blogului Casei noastre Regale. Tacerea mea – dureroasa in primul rand pentru mine – s-a datorat malversatiunilor celor care au privit dintotdeauna prezenta si comentariile mele pe acest binecuvantat blog drept un ‘hap’ greu de inghitit, desi nu mi-am dorit niciodata sa supar pe nimeni ci doar sa spun adevarul istoric despre Rege, Coroana si Monarhie, asa cum il vad si il inteleg eu. Dar pentru ca, presupun eu, aceste persoane indelung scolite in perioada comunista si in ‘republica’ ce i-a urmat nu au gasit o modalitate mai buna de a ma… pedepsi, mi-au spart contul de e-mail in 16 septembrie 2014, anulandu-mi pentru o lunga vreme posibilitatea de a intra in spatiul virtual.

  Citesc pentru a treia oara de la prima sa publicare acest important Document al Casei Regale privitor la Normele Sale Fundamentale, Documentul este un inalt exemplu de chibzuinta si aplecare spre perpetuarea – netulburata de subiectivism – a Regelui nostru a traditiilor stabilite de Augustii Sai Predecesori, traditii ce alcatuiesc fibra ancestala a Coroanei Romaniei, si grija Sa de a le transmite mai departe si de a le vedea vegheate de Augustii Sai Urmasi.

  Este inca o dovada ca Regele nostru nu gandeste lucrurile doar in perspectiva lor imediata si nu prin prisma intereselor Sale pesonale, luand uneori decizii dureroase pe plan personal – a se vedea lista Membrilor actuali ai Casei Regale –
  ci avand mereu in vedere pespectiva larga a viitorului. Aceasta rigoare a gandirii Sale este in sine, alaturi de alte exemple din viata Majestatii Sale, o garantie pentru noi, supusii Sai, ca Regele, Coroana, Monarhia sunt factori de stabilitate pentru o Romanie viitoare.

  Asa sa ne ajute Dumnezeu! Nihil Sine Deo!

  prof. Diana Lucia Zotescu

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Regelui Mihai I. Toate drepturile rezervate

Visits: 24276182
Familia Regală           Fundația Principesa Margareta a României           YouTube           Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate