Studenții agronomi revin astăzi la Castelul Peleș

Atelierul de lucru pentru studenți desfășurat de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București pe Domeniul Regal Sinaia a ajuns la a X-a ediție.

Având în vedere necesitatea protejării, a conservării și a restaurării patrimoniului istoric peisagistic al Domeniului Sinaia, pentru păstrarea tradiției, a istoriei, a culturii și a civilizației românești, mediul academic participă la salvarea și regenerarea peisajelor valoroase, intervine cu lucrări asupra monumentelor istorice de peisagistică, participă cu analize, expertize, studii, cercetări și strategii de planificare și management durabil al patrimoniului peisagistic cu valoare istorică.

Prin proiectele derulate în parteneriat cu Asociatia pentru Patrimoniul Regal Peles, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București – Facultatea de Horticultură, Departamentul Peisagistică Biodiversitate și Horticultură Ornamentală, se urmărește abordarea științifică și profesională a dezvoltării durabile a peisajelor valoroase, prin intervenții practice, în cadrul stagiilor curiculare, care vizează managementul, gestiunea și întreținerea profesională diferențiată a sistemelor verzi, dar și înțelegerea, conștientizarea și promovarea valorilor culturale și istorice ale peisajelor cu valoare de patrimoniu.

În perioada 22-28 aprilie 2024, studenții Facultății de Horticultură revin la Peleș pentru a continua pregătirea profesională prin activități practice de îngrijire a plantelor cu valoare de patrimoniu existente pe întregul cuprins al domeniului.

Cu această ocazie, sub conducerea doamnei conf. univ. dr. Elisabeta Dobrescu, împreună cu doamna prof. univ. dr. Mihaela Ioana Georgescu și lect. univ. dr. Cosmin Mihai, 50 de studenți vor fi angrenați în activități ce au ca tematică principală regenerarea vegetației prezente pe cele patru terase și pe pajiștea de la Peleș, precum și din zona cascadei Castelului Pelișor. La toate acestea se vor adăuga activitățile de analizare, cercetare și elaborare a unui concept pentru amenajarea peisagistică a zonei adiacente Vilei Șipot – Casa Arhitecților Peleșului.

De remarcat este faptul că la aceste proiecte se vor alătura elevi din orașul Sinaia și din cadrul Colegiului Tehnologic ”Carol I” de la Valea Doftanei, precum și silvicultori de la Ocoalele Silvice Sinaia și Azuga, realizând astfel schimburi de experiență care dau încredere continuității și creează o bună legătură între generații.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50899085
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate