Principele Nicolae, interviu pentru Radio Chişinău

Interviu acordat de Alteţa Sa Regală Principele Nicolae pentru Radio Chişinău, 24 februarie 2015

Ajunși în țara noastră la mijlocul săptămânii trecute, reprezentanții Casei Regale ai României au vizitat orașele Orhei, Bălți și Soroca unde s-au întâlnit cu autoritățile locale, reprezentanți ai Bisericii cât și cu studenți sau reprezentanții unor asociații umanitare din teritoriu. Este prima vizită în Republica Moldova a Principelui Nicolae, nepotul cel mare al Regelui Mihai.

”Eu pot să spun sincer că am găsit aici o țară exact cum e acasă, pentru că Basarabia este acasă pentru mine. Îmi doresc ca basarabenii să aibă încredere în viitorul nostru și încet încet vom avea o comunitate mai mare, mai apropiată de România. Trebuie să lucrăm împreună, dacă nu vom lucra împreună nu vom putea reuși nimic” a declarat într-un interviu pentru Radio Chișinău Principele Nicolae.

A primit titlul de Alteță Regală în urmă cu patru ani, decizie care nu a fost luată atât de ușor își amintește tânărul Principe.

”După vizita mea în România, în 2007, am vorbit foarte mult cu Regele, cu Regina, cu Principele Radu și Principesa Moștenitoare. Cred că a durat cam doi ani. Am stat și m-am gândit foarte mult. Nu a fost un pas prea ușor pentru mine să iau o decizie legată de titlu, care înseamnă de fapt un contract între țară, România și mine.”

Principele Nicolae este fiul Principesei Elena și al treilea în ordinea succesiunii la tronul României.

Interviul Alteţei Sale Regale poate fi ascultat aici.

5 comentarii

 1. iancu florian says:

  Sper sa fi vorbit corect romaneste. In rest, in momentul asta, il sustin neconditionat.

 2. Emilian T.Vandenboer says:

  Altetei Sale Printului Nicolae al Romaniei

  Patria are nevoie de Alteta Voastra – comunistii iar se imultesc in Romania !
  Nimic fara Dumnezeu
  Emilian T.Vandenboer

 3. Liliana Sora says:

  Vizite și întâlniri la nivel înalt – expresie a consolidării bunelor relații cu românii de peste Prut, relații speciale, unice aș spune eu, și a voinței și dorinței reciproce de a dezvolta dialogul și colaborarea, sprijinul și susținerea pe traseul european a Republicii Moldova. ” Numai sinceritatea și cunoașterea celorlați permit în diplomație culesul unor succese nu efemere , ci permanente. ” spunea N. Iorga. Cât privește ASR Principele Nicolae – model de eleganță și implicare în societate cu maturitate și înțelepciune, cu spiritul profund și responsabil, ancorat în realitatea în care trăim, – cred și sunt convinsă că reprezintă cu demnitate, imaginea viitorului Casei Regale a României. Dumnezeu să ocrotească și să binecuvânteze mereu întreaga Familie Regală ! Trăiască Regele !

 4. Excelent! Nihil sine Deo!

 5. vladut mihaela says:

  Este un demers normal si natural din partea Altetei Sale Regale Principele Radu in relatia Casei Regale romane cu Basarabia dand dovada de diplomatie si intelepciune .Traiasca Casa Regala a Romaniei!

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50321078
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate