Mite Kremnitz: Regele Carol I al României. Povestea unei vieți

La recentul Târg de carte Gaudeamus, Grupul editorial Corint a lansat pe piața cărții o re-editare a biografiei Regelui Carol I, semnată de Mite Kremnitz.

Lucrarea a apărut pentru prima oară în anul 1903. Biografia a fost scrisă de o personalitate literară (Mite Kremnitz a fost scriitoare și traducătoare germană) care a locuit în România și a fost aproape de Familia Regală, îndeosebi de Regina Elisabeta și de Regele Carol. Mite Kremnitz s-a născut la Greifswald, în Germania, în anul 1852, și a murit la Berlin, în timpul Primului Război Mondial, în anul 1916.

Volumul propus de Grupul editorial Corint este o valoroasă inițiativă civică. Regele Carol I, fondatorul Statului român modern și al Casei Regale a României, beneficiază de foarte puține biografii, iar saltul remarcabil al României în aproape cinci decenii de domnie a Regelui Carol, în cele mai importante domenii, sunt insuficient cunoscute.

2 comentarii

  1. vladut mihaela says:

    Este un lucru laudabil aceasta reeditare a vietii celui care a fost intemeietorul statului roman modern Regele Carol I si in acelasi timp o valoroasa initiativa civica pentru adevarata cunoastere a monarhiei la noi in tara .

  2. Nadia says:

    Va ajunge, această carte și-n provincie? Când?

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50987887
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate