La Istanbul, omagiu adus Regelui Mihai I

Istanbul, omagiu Regelui Mihai I

În anul 2016, un moment deosebit de important pentru istoria și cultura română îl reprezintă cei 75 de ani de la înființarea Fundației Culturale Regale „Regele Mihai I”.  De aceea, ICR Istanbul a organizat un eveniment despre regalitate prin vizionarea unui documentar despre moștenirea Regilor României, realizat de Camelia Csiki, TVR, prezentator, realizator și producător al emisiunii “Ora Regelui”.  Documentarul are o durată de 50 de minute și a fost proiectat joi, 15 decembrie 2016, la Muzeul Pera din Istanbul.

Regele Mihai este una dintre importantele personalităţi-punte între România şi alte țări. Prin celebrarea aceasta, atragem atenţia asupra legăturilor istorice și culturale create de-a lungul timpului. De asemenea, punem în evidenţă şi rolul de promotor cultural al Regelui,  prin intermediul Fundaţiei Regale.

Pe lângă aceasta, proiectul actualizează o recomandare a ,,Stategiei multianuale a ICR pentru perioada 2016-2019″, privitoare la aniversarea Fundaţiei Culturale Regale ,,Regele Mihai I”.

Nu în ultimul rând, anul acesta aniversăm 150 de ani de Regalitate în România, dată pe care o marcăm și la Istanbul.

Documentarul semnat de Camelia Csiki a fost vizionat într-unul dintre cele mai frumoase muzee din Istanbul: Pera Muzesi. Este un muzeu privat de artă, construit în anul 1893. Deschis publicului în 2005, se află în incinta fostului Hotel Bristol, operă a arhitectului Achille Manoussos.

Muzeul Pera din Istanbul are trei colecții permanente: instrumente de măsurat anatoliene, Artă Orientală și o expoziție de ceramică. Pe lângă expoziții, Muzeul Pera găzduiește o serie întreagă de numeroase evenimente culturale și artistice.

2 comentarii

  1. Remus-Dumitru Mihuțiu, mun. Oradea, jud. Bihor says:

    Felicitări ! Trăiască Regele ! România Regat ! Nihil Sine Deo !

  2. Despina Skeletti says:

    Slava Domnului. Sper ca ICR sa ne mai aduca asemenea vesti bune si interesante.
    Un an nou 1917 cu tot mai multe in cinstea si onoarea Regelui Mihai I al Romaniei.

Lasa un comentariu

© 2007-2024 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 50325976
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate