La Florența, Concursul Internațional de Iriși 2021 aduce omagiu Reginei Elena

La Florența, în Italia, are loc în acest an a 63-a ediție a Concursului Internațional de Iriși. Marele Premiu 2021 este dedicat memoriei Reginei-Mamă Elena a României, Dreaptă între Popoare, cu ocazia împlinirii a 125 de ani de la nașterea sa.

Asociația Culturală Alter.NATIVA, Societatea Italiană a Irisului, Consulatul Onorific al României în Toscana și Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București au colaborat pentru realizarea acestui meritoriu proiect.

Facultatea de Horticultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti a donat Societății Italiene a Irisului o selecţie de 30 de genotipuri de irişi de pe întreg teritoriul României, care au fost plantaţi în Grădina Irisului de la Florenţa.

Grădina Irisului este deschisă publicului începând cu ziua de 2 mai.

1 comentariu

  1. Liliana Sora says:

    Irisul, o floare de o frumuseţe aparte şi cu o ţinută elegantă, semnifică protecţia divină, credinţa, înţelepciunea şi valoarea. Iată de ce, această minunăţie o reprezintă cu adevărat pe Regina – Mamă Elena a României. Un gând pios şi lumină veşnică pentru cea care a fost şi va rămâne , pentru omenire ”Dreaptă între Popoare” !

Lasa un comentariu

© 2007-2023 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 45630022
Fundația Regală Margareta a României           Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate