Istoricii merg pe mâna monarhiei

Ziarul “Adevărul”, 28 iunie 2013

9 comentarii

 1. Dicran Kundacgian

  Nu vă puteţi imagina, cât de mult mă onorează acceptul dvs. de prietenie ! Am fost educat de mic, de părinţii mei, în spiritul celor mai sănătoase principii de comportament. Am fost mândru de ei întotdeauna, deoarece au reuşit să-mi transmită esenţa educaţiei interbelice, educaţie pe care astăzi o mai găseşti la foarte puţini oameni. Aţi ghicit probabil că nu mai sunt tănăr, născut fiind în 1954. Vă contactez atăt de târziu pentru că nu am ştiut de existenţa dvs. pe Facebook. Sunt monarhist convins de 25 de ani şi mi-o aduc aminte pe mama care îmi povestea că l-a văzut pe stradă, pe rege, plimbându-se pur şi simplu cu doar 2 oameni lângă el, şi salutând pe toată lumea din jur. Ea m-a învăţat avantajele pe care o ţară le are, dacă adoptă monarhia constituţională ca formă de guvernământ. Se spune de 20 de ani : MO-NAR-HIA salvează ROMǍNIA ! Nu s-a putut din cauza influenţelor nefaste ale anilor comunismului. Dacă pot să fac ceva în direcţia adoptării monarhiei constituţionale, sunt alături de voi, ori de câte ori aveţi nevoie de mine. Nu mă ocoliţi pentru că am experienţă politică. Cu tot respectul, Dicran Kundacgian

 2. Constantino Balteanu

  Si eu Va multumesc Alteta! Ma rog la Dzeu sa dea romanilor intelepciunea de-a alege binele national, ma rog la Dzeu pentru sanatatea tuturor membrilor Casei Regale a Romaniei si pentru reintrarea in normalitate a destinului Romaniei. Asa sa ne ajute Dzeu!

 3. Toți oamenii cu mintea limpede și conștiința curată doresc reluarea tradiției regalității, ce înmănunchează mult peste două milenii de istorie a neamului nostru. În fapt, este o chestiune de patriotism și de cultură veritabilă, robustă. Este unica realitate pe care o pot agrea, gândindu-mă la viitorul României. Nu contenesc a mă întreba cum pot concilia unele persoane pe care le cunosc un consistent nivel cultural și republicanismul feroce. Este foarte evident că urmările spălării sistematice a creierelor sunt încă foarte prezente. Neîndoielnic, credința în Dumnezeu poate conduce la asumarea adevărului, dar acesta este un subiect foarte delicat și dureros, destule ființe prezentînd toate simptomele ateismului devastator coroborat cu globalismul la fel de devastator a tot ce înseamnă identitate personală și națională. Mă bucur că este tot mai consistent numărul preoților care încep a le explica enoriașilor însemnătatea devizei NIHIL SINE DEO. Mi-am exprimat această constatare într-o foarte recentă întrevedere cu ÎPSS Nicolae Corneanu, convorbire ce mi-a întărit convingerea că nu trebuie abandonată speranța în posibilitatea salvării țării noastre din marasmul înspăimântător în care a fost prăbușită dinadins de către o haită de trădători foarte lacomi și total lipsiți de orice urmă de omenie. Important este să nu-l așteptăm pe Godot, ci să le explicăm concetățenilor noștri că ne aflăm la o răscruce cu adevărat decisivă. Doamne, ajută!

 4. Roxana Gabriela Mateescu

  Orice roman de buna credinta, cunoscator al istoriei si traditiilor tarii noastre se va afla fara tagada de partea MONARHIEI . Este imbucurator faptul ca bunul Dumnezeu lumineaza tot mai mult constiinta si sufletul populatiei intru cunoasterea veridica a adevarului istoric! DUMNEZEU SA NE AJUTE ! TRAIASCA MONARHIA !

 5. mihaela vladut

  Monarhia constitutionala este singura forma normala de guvernamant pt. Romania . Traiasca Regele !

 6. Alex Gradinaru

  Sustin Monarhia ca unica forma de renastere nationala din toate punctele de vedere ! Sa ne ajute Dumnezeu sa redevenim ce am fost si mai mult decat atat ,iar ticalosii din esaloanele 2 si 3 comuniste ale pcR ar fi trebuit sa fie in inchisori din 1990 incoace si nu in parlamentul Romaniei sa aprobe/dea legi ; nu ne pierdem speranta ca vom reveni la normal, implicit MONARHIE .

 7. Cerasela Platz

  Incet incet, noi romanii, cunoastem si pretuim istoria reala a tarii noastre, sunt atat de multe de infaptuit……. oamenii cu initiativa si curaj sunt rari, din pacate, oameni precum cel mai mare istoric al romanilor, Nicolae Iorga, inteleptul ” Drumet in calea lupilor”

 8. Cineva

  Monarhia este anacronistica. Nu cred ca este o idee buna sa pui pe cineva ca simbol al unei tari pentru simplul motiv ca s-a nascut. Daca ar fi monarhie constitutional el nu ar avea nici un rol, asa ca ce mai conteaza.
  Toti oamenii se nasc liberi si raman liberi si egali in dreptui, deosebirile sociale e nu pot fi intemeiate decat pe utilitate publica. Romania ar trebui sa ramana republica. Aceasta este parerea mea.

 9. Pingback: Dan Falcan: “Monarhia constituţională ar fi cea mai bună formă de guvernare…” | Monarhia Salvează România

Lasa un comentariu

© 2007-2019 Casa Majestății Sale Custodele Coroanei. Toate drepturile rezervate

Visits: 26136006
Familia Regală           Fundația Regală Margareta a României           YouTube          YouTube Filme          Facebook
Politica de cookie-uri    Politica de confidentialitate